ice tea van citroenverbena

ice tea van citroenverbena

s’ Morgens vroeg hing het meisje direct uit het raam: zou het.. zou het dan echt waar zijn? Er was een prachtige, zomerse dag voorspeld en het Meisje verheugde zich erop. Het weer was een beetje wisselvallig geweest en elke mooie dag moet volop geconsumeerd worden vindt ze. Wat is er fijner dan op slippertjes te lopen, de benen te laten bruinen en van het goede leven te genieten? Want het leven is zoveel beter als de zon schijnt.

Als eerste maakte ze een rondje door haar tuintje. Die is heel klein, het tuinMeisje noemt het een ‘buitenkamer’. Maar het keukenMeisje is er blij mee. Lekker onderhoudsvriendelijk en toch het hele tuinseizoen bloemen. Zelfs potten met kruiden en als het meezit een paar groentes. Precies afgestemd op de behoeftes van het Meisje.

Na die kleine ochtend-inspectie en wat noodzakelijke taken vond het meisje het tijd om een lekkere wandeling te gaan maken met de hond. Gezellig dartelde haar trouwe viervoeter om haar benen en al snel waren ze in een mooi groengebied. De hond plonsde in het water, rolde door het zand, ging achter vliegjes aan, ze genoot. Al snel werd het warmer en warmer. Het meisje wist ineens weer waarom ze deze slippers het hele vorige seizoen niet gedragen had -ze deden pijn- . En misschien was het toch een betere keuze geweest om een mouwloos shirtje aan te trekken, niet voor het esthetische effect, dat niet niet nee, maar wel gezien de hitte. En een flesje water meenemen was z├ęker een verstandige keuze geweest. Als ze eraan gedacht had.

De weg naar huis duurde een stuk langer, het Meisje kwam niet meer vooruit. Haar hondje paste zich aan het tempo aan en sjokte vrolijk mee, tong op het asfalt. Thuis kreeg de hond een verse bak koud water. Het Meisje schonk zichzelf een groot glas ice tea van citroenverbena in. Met vooruitziende blik de dag ervoor gemaakt. Want weer of geen weer, een Meisje weet wel dat een koelkast altijd goed gevuld moet zijn.

Voor 1 liter ice tea van citroenverbena:

1 liter water – 10 takjes verse citroenverbena of 2 handjes gedroogde blaadjes – 1 zakje groene (citroen) thee – 2 citroenen – 2 flinke eetlepels honing – genoeg ijsklontjes

Breng het water aan de kook en giet in een kom. Doe de citroenverbena en het theezakje erbij en laat afkoelen. Verwijder het theezakje al na een minuut of tien. Roer de honing erdoor en het sap van 1 citroen. Zeef de thee en giet over in een mooie karaf. Bewaar de icet tea in de koelkast. Serveer de thee met heel veel ijsklontjes en plakjes gesneden citroen.

Wil je meer weten over citroenverbena? De Meisjes hadden er al eerder een blog over!

citroenverbena

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: citroenverbena snoeien - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *