knoflook-kaasbrood van bloemkool

knoflook-kaasbrood van bloemkool

Soms gaan de zaken niet zoals je ze vooraf had voorgesteld. Eigenlijk is dat maar zelden zo, bedenkt het Meisje zich. In haar geval dan. Dat wil niet altijd zeggen dat de uitkomst dan minder is dan de verwachting, helemaal niet. Oké, meestal wel maar niet altijd.

Zo had het Meisje zich eens voorgenomen zelf een poef te haken, jaaaaaaaren geleden. Vol goede moed sjeesde ze in haar automobieltje naar een van de weinige overgebleven handwerkwinkels om daar voor een klein fortuin materiaal aan te schaffen. Zeker, ze is eraan begonnen. Helaas heeft ze het nooit afgemaakt. Terwijl het eindresultaat in haar verbeelding zo geweldig was geworden.

En dit lieve mensen, is eigenlijk altijd de uitkomst van een handwerk/ hobby/ klusproject van het Meisje. Ideeën genoeg maar het hapert bij de uitvoering. Gelukkig komt het doorgaans bij haar andere hobby wél goed: in de keuken maakt ze haar projecten af. Toegegeven, ze worden ook daar niet altijd zoals vooraf bedacht. Maar in dit geval kun je gerust van het Meisje aannemen: dit knoflook-kaasbrood van bloemkool overtreft je verwachtingen. Echt waar.

Wat heb je nodig voor 16 stukken knoflook-kaasbrood van bloemkool?

300 gram bloemkool – 2 eieren – 1 theelepel bakpoeder – 1 eetlepel olijfolie – 1 theelepel knoflookpoeder – 2 theelepels italiaanse kruiden – 100 gram geraspte oude kaas – 150 gram geraspte mozzarella

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak van de bloemkoolroosjes ‘rijst’ in de keukenmachine, of gebruik een rasp. Doe de bloemkool rijst in een glazen kom en verwarm 7 tot 8 minuten in de magnetron (geen water toevoegen!). Laat afkoelen in een zeef en druk er met een pollepel zoveel mogelijk water uit. Hoe droger, hoe beter!

Voeg bij de afgekoelde bloemkool de overige ingrediënten behalve de mozzarella! Meng alles goed door elkaar. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de massa gelijkmatig. Zet in de voorverwarmde oven en bak gaar in ongeveer 45 minuten. Indien nodig kun je na ongeveer 30 minuten de bovenkant van het brood bedekken met een vel bakpapier en de massa voorzichtig omkeren.

Als het brood goudbruin is verdeel je het in gelijke stukken. Strooi de mozzarella er overheen en zet even onder de grill.

Meer recepten met bloemkool? Wat dacht je van deze bloemkoolmuffins?

bloemkoolmuffins met parmezaan en tuinkruiden

bloemkoolmuffins met parmezaan en tuinkruiden

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *