komkommer gazpacho

komkommer gazpacho

Wat is het heerlijk weer! Warmte, zon, eindelijk hitte! Ja, het Meisje zat wel een beetje op de zomer te wachten. Want heel eerlijk, tot nu toe was het nog niet echt een warme, zonnige zomer geweest. Wel nat, een natte zomer. Maar daar vindt het Meisje weinig aan. Zon wil ze. Naar het meertje, naar zee, picknicken en rosé drinken. En toen was de zomer daar. Zonder echte vooraankondiging. Van 18 naar 28 graden, geen regen, geen bewolking maar zon, hoppa.

Zomerse temperaturen vragen ook om zomerse kledij. En daar heb je dan meteen het eerste Meisjesprobleem getackeld: werkelijk níets om aan te trekken. Dat leuke luchtige, zwarte jurkje, dat is een camping-jurkje. Daar gaat ze echt niet mee naar de supermarkt. Even verder zoeken. Rokje? Leuk. Maar wat draag ze erop? Dat nieuwe topje? Valt nergens mee te combineren. Wat droeg het Meisje in vredesnaam vorige zomer toen de zon scheen? Ze weet het niet meer. Ze kan het ook niet meer opzoeken want ze duikt systematisch weg als er een foto wordt gemaakt. Beeldmateriaal als naslagwerk is dus niet beschikbaar. Nu ja, het is eigenlijk ook te heet voor het Meisje om zich er echt druk over te maken dus ze trekt gewoon wat uit de kast, loopt voor gek maar accepteert dat. Want de zon schijnt.

Zomerse temperaturen vragen ook om zomers voedsel. Licht eten, makkelijk verteerbaar.  Denk eens aan vitello tonnato, dat smaakt veel beter met warm weer. Sommige gerechten moet je ook alleen maar tijdens warme dagen eten. Watermeloen bijvoorbeeld. Of gazpacho. Het Meisje maakte deze zomer komkommer gazpacho, heerlijk verfrissend en in een handomdraai gemaakt. Want als de zon eindelijk schijnt ga je natuurlijk niet uren in de keuken staan. Dan wil je genieten van het mooie weer.

2 komkommers – 2 kleine teentjes knoflook – een klein pepertje – een half bosje munt – witte balsamico – peper en zout – olijfolie

Was de komkommers goed en snij in stukken, doe samen met de schoongemaakte knoflook, munt en het -van zaadjes ontdane- pepertje in de blender. Je kunt ook met een half pepertje beginnen als je bang bent om de soep te pittig te maken. Toevoegen kan altijd! Giet er dan ongeveer 3 eetlepels goede olijfolie en 2 eetlepels witte balsamico azijn bij.  Maak de gazpacho verder naar smaak af, voeg peper en zout toe en wat extra azijn is altijd lekker in de zomer. Zet in de koeling en serveer koud! Garneer met een blaadje munt.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *