luxe boter voor bij de paasbrunch

luxe boter voor bij de paasbrunch

Toen het keukenMeisje nog een klein Meisje was werd pasen uitbundig gevierd. Eieren werden leegblazen en mooi beschilderd. Gezeten aan de keukentafel penseelde ze hele taferelen op zo’n ei. Bruine haasjes in gras met bloemetjes. Het kleine Meisje was dol op bloemetjes. Op school maakte het Meisje Palmpasen stokken. Thuis moest ze dan al een kruis maken en op school werd er mooi papier omheen gedaan. Van snoep, gedroogd fruit en rozijnen werden de kettingen geregen die ze mooi liet klokken aan de stok. En als ultiem moment kwam de mand met broodhaantjes te voorschijn die op de stokken gespiest werden. Zaak was een mooi haantje te vinden want, laten we eerlijk zijn, sommige broodjes konden ook een afstammeling van E.T of andere buitenaardse wezens zijn.

De moeder van het Meisje maakte voor pasen ook boterlammetjes. Die lieve lammeren bleven vervolgens mooi in de vorm zitten omdat ze maar aan één kant goed los kwamen. Lang leve internet. Want nu zoek je alles van te voren op en weet je dat je dat houten vormpje eerst langdurig in zout water moet weken. Maar dat wisten ze bij het Meisje thuis niet. Het feit dat zo’n lammetje altijd bleef steken heeft er overigens wel voor gezorgd dat het Meisje haar luxe boter voor bij de paasbrunch in een gewoon recht-toe-recht-aan modelletje vormt. Maar dat maakt de smaak niet minder lekker. En het is ook een stuk vredelievender om niet zo’n onschuldig lam te slachten aan t ontbijt toch?

Deze keer maakte het Meisje twee verschillende soorten boter: een kruidenboter met weer die groene kruiden uit de tuin. Lekker op een sneetje brood, of op n crackertje.

Daarnaast maakte ze boter met marsala-vijgen en een snufje bruine suiker. Onweerstaanbaar op een sneetje notenbrood of paasstol .

Voor de kruidenboter:

100 gram biologische roomboter op kamertemperatuur – 10 gram gemengde en fijngehakte kruiden (bv basilicum, rozemarijn, oregano, salie) – geraspte gele schil van een bio citroen – snufje zout.

Meng alle ingrediënten samen totdat de kruiden en de citroenschil mooi verdeeld zijn. Spatel op een stukje bakpapier in een mooie vorm en laat opstijven in de koeling.

Voor de boter met de marsala-vijgen:

100 gram biologische roomboter op kamertemperatuur – 75 gram gedroogde vijgen in kleine stukjes gesneden – 30 ml marsala – theelepel bruine suiker.

Laat de in stukjes gesneden vijgen weken in de marsala. Minimaal 2 uur maar langer is beter, een dag of twee kan ook!. Doe de boter samen met de vijgen, de rest van de marsala en wat suiker in de keukenmachine en maal de vijgen met de boter fijn. Spatel de boter op een stukje bakpapier en vouw dicht in een mooie vorm en laat in de koeling opstijven.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *