makkelijke pompoensoep

makkelijke pompoensoep

De oplettende lezer weet dat de kookkunsten van de moeder van het keukenMeisje voor heel wat eet-trauma’s in haar kindertijd hebben gezorgd. Pompoensoep was er daar één van. De pompoensoep uit haar jeugd smaakt naar zoete, melige oranje brei. Die, na het opdienen uren met weerzin werd aangestaard. En uiteindelijk op miraculeuze wijze verdween. Eerst door de gootsteen, toen in het toilet en naarmate de moeder van het keukenMeisje oplettender werd en de vaste afvoerplaatsen in de gaten hield, in de vaas met bloemen op tafel. Anders dan pannenkoeken, die het kleine keukenMeisje heel snel zelf kon bakken, heeft ze jarenlang de pompoensoep gemeden. Tot ze een keer op een verjaardag was en daar te beleefd was om de pompoensoep te weigeren. En, natuurlijk, die soep smaakte heerlijk! Met wat witte wijn, een beetje room en een paar stukjes kip was het niet te vergelijken met de smaak uit het verleden. Sindsdien eet het meisje graag pompoensoep. Maar ze maakt wel de simpele versie: een makkelijke pompoensoep. Met dit recept heb je  binnen 30 minuten een smakelijk en voedzaam soepje op tafel staan. Lekker met ‘n stukje ciabatta met kruidenboter.

Dit heb je nodig:

een kleine biologische flespompoen – halve duimlengte verse gember – 3 teentjes knoflook – 2 bouillonblokjes – theelepel komijnzaad – zure room- peper

Snij de pompoen in kleine blokjes. Verwijder de pitten en de draden maar laat de schil zitten. Fruit in een pan met dikke bodem de kleingesneden knoflook en verse gember in een flinke laag olie. Voeg dan de de pompoenblokjes toe en roer goed om. Wanneer de pompoen goed is aangebakken ( maar niet is aangebrand!) voeg je een scheutje gekookt water toe en twee bouillonblokjes. Dit laat je op een zacht vuurtje rustig pruttelen voor een minuut of 20, tot de pompoen zacht is. Pureer dan met behulp van de staafmixer de pompen fijn. Je ziet nu niets meer van de schil en hebt een dikke massa. Voeg dan naar smaak een beetje peper en de komijn toe. Andere pittige smaakmakers zijn ook goed, je kunt hierin van harte variëren. Om de soep dunner te maken roer je er naar eigen inzicht water doorheen wat net van de kook af is. Serveer met een flinke dot zure room.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *