pitabroodje met rucola, hummus en falafel

pitabroodje met rucola, hummus en falafel

Nazomer. Dat is dubbel genieten. Een toegift op het moment dat je denkt dat de zomer echt wel voorbij is. Dat de zon minder fel schijnt, de dagen snel korter worden en je regen verwacht. Maar dit jaar, op het moment dat de pepernoten al in de winkel te koop zijn, had de zomer haar opleving. Geen regen, geen wind, maar zon, en veel ook.

De Meisjes besloten het ervan te nemen. Het tuinMeisje moest wel voor dag- en dauw opstaan om eerst de tuin water te geven, maar dat had ze er graag voor over. Voor het keukenMeisje was het helemaal gemakkelijk: veel te heet om te bakken en te braden in de keuken. Nee, geen enkel bezwaar mogelijk: de Meisjes togen naar zee. Afspraken werden afgezegd of verschoven. Het huishouden werd genegeerd en de stapel was groeide explosief. Maar daar gaven de Meisjes niets om. Zij lagen lekker op het strand. Hapje, drankje en een boekje mee. Ontspannen met het geruis van de golven op de achtergrond en een verkoelend briesje uit zee. Heerlijk zo’n onverwachte minivakantie in eigen land.

Drie dagen lang was het feest. Maar nu is het uit met de pret. De was kan niet langer genegeerd worden en de voorraadkast moet aangevuld. Het echte leven krijgt de Meisjes weer in z’n greep. Compleet met een netwerkbijeenkomst vanuit de beroepsgroep van de Meisjes. Een bijeenkomst met na afloop een aangeklede borrel. Dat is dus wat je noemt echt aanpassen; de Meisjes kunnen er niet in hun badkleding heen. Om toch de vakantiestemming iets langer vast te houden eet het keukenMeisje die avond haar favoriete strandhap: een pitabroodje met rucola, hummus en falafel. Zo wordt de overgang naar het echte leven iets minder groot.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 pitabroodjes– 2 handjes rucola – 20 falafel balletjes – hummus – 1 rijpe avocado – 2 eetlepels yoghurt – 2 eetlepels mayonaise – 1 eetlepel gehakte basilicum – olie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en droog de rucola. Maak een sausje van de yoghurt en de mayonaise en roer de fijngehakte basilicum erdoorheen. Maak af met wat zout en peper en eventueel een drupje citroen. Snij dunne plakjes van de avocado. Bak in een koekenpan in ruime olie de falafel gaar en bruin. Leg ondertussen de broodjes in de oven. Na 2 minuten haal je de broodjes eruit, snij ze doormidden en besmeer ze met een dikke laag hummus. Leg er de rucola, de gare falafel en wat plakjes avocado op. Maak af met een toef van de basilicum-dressing.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *