pittige kool soep met cavolo nero chips

pittige kool soep met cavolo nero chips

‘Wat leuk!’ Dat appte een vriendin van het keukenMeisje. ‘Ik zie advertenties op jullie site. Betekend dit dat jullie ook meer inkomsten krijgen?’. Het keukenMeisje wist van niets. Van geen advertenties en helaas ook niets over nieuwe inkomsten. Maar de vriendin wist het zeker. Ze was een oud blog aan het lezen van de Meisjes. Over soep. Toevallig had ze diezelfde week verteld dat soep tegenwoordig ondergewaardeerd werd. Ze was dus op zoek naar soep-inspiratie bij de Meisjes.

Inspiratie halen bij de Meisjes, dát snapte het KeukenMeisje. Maar die advertenties, ….een raadsel was het. Ze ging nú kijken. Zo ook de vriendin. ‘Nee hoor, zie niets ‘ zei het Meisje. ‘Ja echt wel, meteen bovenaan’ zei de vriendin. Ahhh, tuurlijk, zo jammer dit. De vriendin was bij de verkeerde Meisjes op visite. Ze was bij Meisjes die wél advertenties op hun home-pagina hadden. Meisjes die ook een soep-recept naar smaak van de vriendin aanboden. Hier moest nu paal en perk gesteld worden: de vriendin moest behouden blijven voor de Meisjes, de meisjes van de Moestuin.

Vandaar dat er deze week een verwarmend recept voor pittige kool soep met cavolo nero chips op de site staat. Helemaal reclame-vrij. Maar wel gemakkelijk, voedzaam en lekker. Precies een recept voor een dampende kom soep waarboven je gezellig samen met je vriendin de stand van het leven kunt doornemen. Zo’n soep. Toegankelijk en warm, net als de Meisjes. Daar wil je toch bij blijven?

voor 4 kommen pittige kool soep met cavolo nero chips:

1 kleine prei, gewassen en in ringen gesneden – 3 teentjes knoflook, fijngesneden – 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden – een halve groene kool of 350 gram cavolo nero / palmkool –  5 kleine rode gedroogde pepertjes – 1 volle theelepel gemalen komijn – 2 blokjes groentebouillon – zout en peper naar smaak – 40 gram geraspte parmezaan – 100 gram cavolo nero / palmkool – olijfolie

Doe in een pan met dikke bodem een flinke scheut goede olijfolie. Wanneer de olie warm is doe je de prei, knoflook en de aardappel erbij. Even wokken. Voeg dan de groene kool, bouillonblokjes, peper en komijn toe samen met 1 liter water. Even alle ingrediënten mengen. Deksel op de pan en vuur laag draaien. Laat ongeveer 20 minuten stoven. Wanneer de kool zacht is haal je de pan van het vuur. Vis de pepertjes eruit en pureer de soep fijn.

Maak ondertussen de cavolo nero chips volgens dit recept.

Schep de soep in een warme kom, strooi er wat fijngeraspte parmezaanse kaas over en als laatste de crispy groente chips.

NB eigenlijk had het keukenMeisje dit recept bedacht met de opbrengst van haar Cavolo Nero, verkregen door de AH Moestuintjes. Maar de planten hadden zich niet voldoende hersteld van een slakkenaanval deze zomer. Niet genoeg palmkool dus voor soep. Maar wel voor chips en de chips, die maken deze soep helemaal af!

cavolo nero

cavolo nero

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *