recept voor roti met kousenband en kip

recept voor roti met kousenband en kip

Je kent het wel, zo’n dag dat alles fout gaat. De wekker gaat niet af of je slaapt er doorheen. En dan wil je met je vette piekhaar snel onder de douche springen maar sluipt er net een huisgenoot de badkamer in. Op je luide protest komt er een antwoord dat je over 10 minuten kunt douchen. Dat worden er dus makkelijk 25. Waardoor je geen tijd meer hebt om je haar te wassen én te föhnen. En dit was nog maar het begin, dus aan het einde van zo’n dag ben je kapot. Af. Echt helemaal leeg. Je kunt de energie niet meer opbrengen om te bedenken wat jullie gaan eten, laat staan dat je nog de puf hebt om te koken. Een afhaalmaaltijd wordt het, lekker makkelijk. Vort, snel naar de toko voor je roti kip speciaal. Daar aangekomen staat er een rij van jewelste. Ik had al gezegd dat het zo’n dag was toch? Na een geruime tijd wachten ben je aan de beurt en dan duurt het ook nog even voordat je met je bestelling het pand verlaat. Snel naar huis. In die tijd had je dus makkelijk in je eigen keuken onder het genot van een glaasje van het een of ander iets in elkaar kunnen draaien. Maak bijvoorbeeld je eigen roti. Hemaal niet moeilijk. Daarom geef ik je het recept voor roti met kousenband en kip:

In een grote pan bak je de kip in een laag olie aan alle kanten bruin. Dan voeg je de ui, knoflook, masala, zwarte peper en komijnzaad toe. Even op hoog vuur aanbakken, minuutje of 2, 3. Voeg dan de tomaten toe, ook nog even op hoog vuur en blus af met de bouillon. Draai het vuur laag en voeg de aardappelen toe en eventueel het pepertje. Laat alles dan ongeveer 30 tot 40 minuten stoven tot de kip en de aardappelen gaar zijn.

Ondertussen kook je in een andere pan de eieren hard. Pel de eieren en laat ze de laatste paar minuutjes in de grote pan smaak krijgen.

De kousenband heb je in korte stukjes gesneden en kook je in een pannetje met water met een bouillon blokje in 15  minuten gaar.

Je serveert de kip masala met rijst of een roti plaat.

Mocht je nu toch nog twijfelen omdat het nu eenmaal zó’n dag is, maak de roti dan op een dag dat alles meezit en vries het in. Als je zeker wilt zijn dat het lukt.

Voor 4 personen:

1 kg kippenbouten – zonnebloemolie – 1 ui gesnipperd – 4 teentjes fijngehakte knoflook – 1 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes – 40 gram masala – zwarte peper – 1tl komijnzaad – 3 dl kippenbouillon – 5 aardappels geschild en in vieren – eventueel een peper, bijvoorbeeld madame Jeannette.

300 gram kousenband (diepvries of vers) – 4 eieren – 4 roti platen.

 

Wil je er een lekkere pittige chutney bij? Ook daarvoor hebben de Meisjes het recept : sambal van aardappel en gele peper.

 

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: hete pepers uit de tuin inmaken - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *