hete pepers uit de tuin inmaken

hete pepers uit de tuin inmaken

‘Wat zullen we eten vanavond, waar heb je zin in? ‘ Het is een veelgestelde vraag thuis bij het Meisje. Heel anders dan een vriendin laats dacht, heeft het Meisje ontzettend vaak gewoon geen inspiratie voor het avondeten. ‘Dat ziet er niet zo uit’, zei de vriendin. Waarop het Meisje keihard moest lachen.

Het onderwerp voor een blog, daar is ze vaak een week mee bezig. Want ze heeft natuurlijk wel een aantal criteria waar ze aan moet voldoen: van de moestuin, dus uit het seizoen. Dan nog redelijk simpel te maken en het liefste nog lekker ook. Lekker? Ja, want het Meisje moet het eten. En de keukenKinderen ook. En dat laatste soort, dat is nogal kieskeurig.

Dus, het antwoord op de vraag wat ze willen eten is meestal: ‘weet niet, doe maar wat, Maccie?? Waarop het Meisje zegt dat ze wéér niet naar de Mac gaan. Gevolgd door een aantal opties voor het diner waar ze wél mee kan leven. Wil ze echt iedereen tevreden stellen? Dan maakt ze iets Mexicaans. Lekker, met wat extra groente redelijk gezond en heel simpel. En voor deze ene keer ook nog goed voor het blog want de hete peper heeft ze zelf gemaakt. Hete pepers uit de tuin inmaken is een fluitje van een cent. Voor een maaltijd lang is iedereen tevreden.

hete pepers uit de tuin inmaken, genoeg voor een half liter potje

ongeveer 250 gram pepertjes – 150 milliliter witte (balsamico) azijn – 150 milliliter water – 1 flink eetlepel suiker – eenzelfde hoeveelheid grof zeezout – 1 eetlepel koriander korrels – 1 eetlepel mosterd korrels – 1 eetlepel (gemengde) peperkorrels – 3 teentjes knoflook

Snij de schone pepers in ringetjes. Let goed op, raak de peper zo weinig mogelijk aan. Gebruik handschoenen of wees heel voorzichtig en wrijf vooral niet in je ogen! Schuif ze met een mes of met gehandschoende handen in een steriele weckpot van 0,5 liter. Pel en snij de knoflook en doe deze met alle overige ingrediënten in een pannetje. Laat aan de kook komen, draai gas laag en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Giet dan over de gesneden pepers. Sluit de weckpot, zet op z’n kop en laat afkoelen. Wanneer volledig is afgekoeld zet je de pot in de koelkast. Laat minimaal een week staan voordat je de pepers gaat proeven. In principe moeten de pepers een behoorlijk tijdje houdbaar blijven in de koeling.

Ga je lekkere roti maken? Dan wil je absoluut je pepers gebruiken voor deze aardappel-peper chutney , de absolute favoriet van de Man van de Moestuin.  En gedroogde peper is erg decoratief in de keuken.

chilipeper drogen

chilipeper drogen

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *