recepten met magnolia bloemen

recepten met magnolia bloemen

Ze heten dan wel de Meisjes van de Moestuin, maar zonder bloemen kunnen de Meisjes niet. Zeg nou zelf, wat is er heerlijker dan op een mooie lentedag ineens verrast te worden door een zweem van zoete bloemengeur ? En dan die kleuren! Het lila van de seringen en het roze van de magnolia, het keukenMeisje zou er romantisch van worden.

Bijna dan. Want helaas heeft ze geen romantische inborst. Nee, het is een schooier, een doerak, dat kleine ding. Want weten jullie nog hoe ze als een dief in de nacht te werk ging om aan haar ‘stuff’ te komen om vlierbloesem siroop te maken? Nou, recentelijk was het weer zo ver. Weliswaar voorzichtig om geen andere gewassen te beschadigen was ze op jacht naar de magnolia bloemen. Ze voelde zich een kleine vandaal.

Wat zouden de mensen wel niet van haar denken? Dat ze zomaar die mooie bloemen plukte. Waarom, waarom? Omdat het Meisje eens wat recepten met magnolia bloemen wilde uitproberen. Daarom. Maar ja, dat stond niet op haar voorhoofd geschreven. Zodra ze de benodigde hoeveelheid bloemen had ging ze dan ook in een rap tempo huiswaarts.

Eenmaal in haar keuken proefde ze een blaadje van de bloem.. hmm. Niet heel erg romantisch, die smaak. Iets te pittig eigenlijk. Dus besloot ze om geen honing met magnolia bloemen te maken, en de pickles liet ze ook aan zich voorbij gaan. Ze koos onderstaande recepten. Want misschien is het Meisje niet romantisch, ze weet wel wat lekker is.

Magnolia azijn

Pak een kleine weckpot en vul die met gescheurde magnolia bloemen. Druk goed aan! Vul de pot af met appel (of rijst) azijn. Binnen 24 uur heb je een mooie, roze azijn die heerlijk ruikt. Natuurlijk kun je de azijn een dagje langer laten staan maar zeef op tijd de blaadjes eruit. Gebruik bij een frisse salade met eetbare bloemen of frambozen.

Magnolia siroop

voor ongeveer 750 mililiter

200 gram gescheurde magnolia bloemen – 500 ml koud water – 400 gram witte suiker

Zet het water met de suiker op het vuur en laat de suiker smelten. Koel af tot lichaamstemperatuur, dat is erg lauw. Stop de bladeren in een weckpot en giet  het  afgekoelde suikerwater erover heen. Laat nu 24 uur staan en zeef dan de bloemen uit de siroop. Lekker als limonade met een klontje ijs of als geurversterker in een cocktail. Heerlijk romantisch.

Vond je dit recept leuk? Dan spreekt dit recept voor elderflower cider je misschien ook aan!

elderflower cider

elderflower cider

pinterest

7 Reacties

 1. Pingback: kimchi van restjes groente - de Meisjes van de Moestuin

 2. Tuinmachine

  Wow, die magnoliasiroop is echt lekker!

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Bijzondere smaak he?!

   Reageren
 3. badoum

  Hey!

  Ik heb gisteren magnoliasiroop proberen maken, maar de mijne heeft geen rose of paarse kleur. Het is eerder een soort donker geel. Weten jullie toevallig hoe dit komt?

  Danku!

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Waarschijnlijk komt het omdat je witte bloemen gebruikt hebt. Er zijn verschillende soorten Magnolia’s, van roomwit tot donker roze. Ook qua smaak zit er verschil in. Hoe donkerder de bloem, des te mer kleur in je siroop.

   Reageren
 4. Nicole

  Mijn magnolia is ook wit maar de smaak zit wel goed. Eventueel drupje rozensiroop bij doen?

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Dat klinkt als een heel goed idee, maar wil je dat voor de kleur of voor de smaak doen?

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *