red velvet appelpannenkoekjes

red velvet appelpannenkoekjes

Zo, de decembermaand moet nog beginnen maar het Meisje heeft de kerstboom al in huis hoor. Nou ja, in huis.. uit het tuincentrum gehaald en naar het balkon gesleept. Je kunt er maar beter vroeg bij zijn niet? Hoewel het nog wel een week of wat zal duren voordat de boom in de woonkamer staat is het in ieder geval iets wat van het kerstmis-to-do lijstje afgevinkt kan worden. Halleluja.

Je dacht vast: die is gek! Nu al een boom kopen. Ja, dat zal het Meisje niet bestrijden maar ze was niet de enige idioot. Het was nog net geen warme-broodjes werk, maar er waren meerdere mensen net zo slim als het Meisje. Voordat je het weet kun je de dennenbomen het hele jaar kopen. In januari in de aanbieding, tegen pasen als nieuwe paasboom en vanaf september de nieuwe-oogstboom of zo. Geen feest is meer compleet zonder dennenboom.

Over feesten gesproken, het Meisje hoorde van een nieuw feest: Sint Pannenkoek. Klaarblijkelijk dien je dan je vrienden en familie uit te nodigen en samen pannenkoeken te gaan eten. Wie dat bedacht heeft.. Vast niet iemand die rekening hield met het feit dat er een andere Sint krap een week later z’n verjaardag viert en dat de rendieren van de kerstman ook al bijna niet meer te houden zijn. En het Meisje maar in de weer met haar lijstjes.. kan ze wat afstrepen? Komt er geheid weer een dingetje bij.

Ze heeft geen tijd voor een nieuwe heilige, hoe leuk bedacht ook. En die pannenkoeken? Die fiets ze er gewoon even in. Deze red velvet appelpannenkoekjes kun je namelijk  de hele maand december eten, rood is per slot van rekening een terugkerend thema deze maand. Bovendien passen ze prima in het kerstmenu. Ook al een dingetje op haar lijstje.. Maar daarover volgende week meer: kerst vieren met de Meisjes!

ongeveer 30 kleine red velvet appelpannenkoekjes

2 appels in dunne plakken bestrooid met wat kaneel of kaneelsuiker – 215 gram bloem – 10 gram cacaopoeder – 1 zakje (16 gram) bakpoeder – 1 theelepel vanille extract – 1 theelepel baking soda – snufje zout – 2 eieren – 30 gram zonnebloemolie – 300 ml karnemelk – rode levensmiddelen kleurstof (of bietenpoeder)

Voeg alle ingrediënten behalve de rode kleurstof en de gesneden appels bij elkaar in een kom. Mix totdat je een glad beslag hebt. Voeg dan beetje bij beetje de rode kleurstof toe.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Leg een plakje appel in de pan en giet daar voorzichtig een lepel beslag overheen. Draai het pannenkoekje om wanneer ze lijken te stollen. Bak nu het pannenkoekje aan de andere kant. Zorg dat ze wel gaar van binnen zijn, maar bak ze niet te bruin. Dat is niet zo leuk voor het red velvet effect!

Serveer de red velvet appelpannenkoekjes met poedersuiker of kaneelsuiker en wat rood fruit bij het ontbijt. Staan ze als nagerecht op de kaart? Een toefje slagroom en vanille-ijs maakt het helemaal af.

Meer feestelijke en bijzonder lekkere ontbijt-tips voor bijzondere gelegenheden? Deze ontbijtmuffins met citroen en bramen doen het ook altijd goed!

ontbijt muffins met citroen en bramen

ontbijt muffins met citroen en bramen

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *