roomijs met rabarber-gember swirls

roomijs met rabarber-gember swirls

Het is alweer een tijdje geleden dat de Meisjes op reis gingen. Vlak voordat het keukenMeisje haar koffer dichtritste appte het andere Meisje dat er een boek ter beoordeling was gekomen. Of ze het mee zou nemen, ze had immers toch alle tijd om op die berg waar ze heengingen een recensie te schrijven. Maar het keukenMeisje had geen zin. Dat boek kwam wel weer in het nieuwe jaar. Waarop beide Meisjes er geen seconde meer aan dachten en het boek glad vergaten.

Eind maart zette het tuinMeisje een tas met boodschappen op de stoep van het keukenMeisje. Van een afstandje zwaaide ze naar elkaar en even later werden de boodschappen uitgepakt. Tot haar verbazing vond ze tussen het meel en de eieren 3 boeken, waaronder Midnight Chicken van fontaineuitgevers. Omdat de omslag van het boek haar niet erg aansprak zette ze het weg achter de twee andere boeken en werd het boek nogmaals vergeten.

Midnight Chicken

En dat was jammer. Midnight Chicken is namelijk niet allen een kookboek met recepten die, zoals de schrijfster zegt, belachelijk of idioot makkelijk te maken zijn. Veel recepten hebben ook intrigerende titels. Wat dacht je van Tipsy pompoensoep met amaretto of Roggebrood van de boze stiefmoeder?

Maar meer nog is het een verhalend boek met levensrecepten. Recepten om te vieren, te rouwen en om weer op te staan. Recepten voor momenten die het leven de moeite waard maken: etentjes met vrienden, picknicken in het park en troostrijke happen. Recepten om te leven. Met goede tips die even eenvoudig en simpel zijn als het boek zelf:

 1. voeg zout toe aan het pastawater
 2. voeg bij twijfel boter toe
 3. zet door

Helaas voor het Meisje heeft het weinig recepten uit de Moestuin. En natuurlijk was het recept waar ze uiteindelijk voor viel juist een van de meest bewerkelijke recepten. Ze heeft het dus een beetje aangepast maar liet zich wel inspireren door de schrijfster.

Tot slot wil het Meisje afsluiten met de laatste drie tips uit het boek:

 1. doe tussendoor de afwas
 2. als het lekker ruikt zit het waarschijnlijk wel goed
 3. het komt waarschijnlijk allemaal wel goed (uiteindelijk).

Midnight Chicken van Ella Risbridger is hier te koop

Roomijs met rabarber-gember swirls

500 gram roomijs – 350 gram rabarber – 6 bolletjes stemgember en 2 eetlepels siroop uit de pot – 2 eetlepels kristalsuiker

Was de rabarber schoon en snij in kleine stukken. Doe de stukken in een pan samen met de stemgember, siroop, suiker en 1 eetlepel water. Laat de rabarber en gember op een laag pitje aan de kook komen. Kook 12 minuten en haal van het vuur wanneer de rabarber zacht is. Laat afkoelen en pureer met een staafmixer (of in de keukenmachine, blender etc.) tot een dikke saus. Proef even maar bedenk dat het ijs al vrij zoet is en dat deze frisse, zure smaak een mooie tegenhanger is!

Je kunt het roomijs even zacht laten worden en de afgekoelde saus erdoor heen roeren in mooie swirls. Nog simpeler is het om de rabarber saus over de ijsbolletjes te verdelen.

Het Meisje vindt dit een recept om het leven te vieren!

Meer rabarber geoogst? Deze rabarber-cakejes doen het ook altijd goed!

rabarber cakejes

pinterest

3 Reacties

 1. Mark Dedters

  Lekker recept dat waarschijnlijk nog lekkerder wordt met zelfgemaakt ijs. Probeer eens mascarpone-ijs. Niet op de calorie├źn letten, maar dat lijkt mij hier goed mee combineren.
  I

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Hi Mark,

   natuurlijk is het lekkerder met zelfgemaakt ijs en jouw suggestie klinkt alsof we dat zeker een keer moeten maken!

   Overigens, een druppeltje vodka door de afgekoelde rabarber kan ook lekker zijn.

   Reageren
 2. suzigirl

  Beste,

  Kan ik het recept krijgen van het mascarpone ijs.
  Dank u

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin