rozen scrub en bloemen bodybutter

rozenscrub en bloemen bodybutter

Wat heerlijk niet, die eerste mooie zomerse dagen in April! Het meisje genoot met volle teugen. Zon, zon en nog meer zon. Ze kon er niet genoeg van krijgen. Klaagde niet eens over dat het eigenlijk wel erg warm was.

Ze maakte wilde plannen. Naar zee zou ze gaan. Met een koeltas vol met lekkers. Broodjes, fruit, snackjes en voor de late namiddag een glaasje wijn. Daarom liet ze de auto staan en stapte in de trein. Ze ging op stap gewapend met een tas vol leesvoer en ander lekkers en zonder de keukenKinderen. Die moesten zichzelf maar vermaken. Het was Meisjestijd.

En genieten deed ze! Ze huurde een ligbedje aan zee en bleef tot het uiteindelijk echt tijd werd om te gaan, de zon was weg en de zeewind stak op. In vakantiestemming maakte het niet uit dat de trein terug vol was en vertraging had. Wat een prachtige dag had ze gehad.

Eenmaal thuis moest ze zich ontdoen van een plakkerige laag zand. Haar huid kon overigens wel wat extra aandacht gebruiken na de overdaad zon en zee. Gelukkig had ze eerder een voorraadje natuurlijke lichaamsverzorging gemaakt: rozenscrub en bloemen bodybutter. In de zomer had het Meisje rozenolie gemaakt. In de badkamer stond nog een pot met epsom zout, nutteloos te wezen. Uit haar keukenkastje duikelde ze de rest van de ingrediënten op.  Binnen twintig minuten had ze op een druilerige dag beide verzorgingsproducten gemaakt. Klaar voor de eerste warme dagen. Met de rozenschrub verzorgde ze haar voetjes en haar onderbenen. En na de douche smeerde ze op haar toch wel wat uitgedroogde huid de vochtinbrengende bloemen bodybutter. Het Meisje was goed voorbereid. Laat de zomer maar komen!

rozenscrub en bloemen bodybutter maken

rozenscrub:

50 gram epsom salt – 30 gram baking soda – 40 gram zeezout vlokken – 1 druppeltje roze voedingskleurstof – 2 theelepels rozenolie

Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng met een vork totdat alles goed gemengd is. Schep over in een mooi en schoon potje.

bloemen bodybutter

125 gram shea butter of cacaoboter – 2 eetlepels jojobaolie (of een andere natuurlijke olie) – ongeveer 2 theelepels oranjebloesemwater – eventueel een druppeltje oranje voedingskleurstof.

Verwarm de boter eventjes au-bain marie of een minuutje in de magnetron. Laat de boter niet smelten maar haal de ergste hardheid eraf. Voeg de jojobaolie en oranjebloesemwater toe en wanneer je daarvoor kiest ook de kleurstof. Meng met de staafmixer tot een romig mengsel. Schep over in een mooi en schoon potje. Je bloemen bodybutter is een paar maanden houdbaar. Maar dit is een kleine hoeveelheid dus waarschijnlijk is het voor die tijd al op.

De Meisje maakten al eerder een frisse citroen scrub en hun eigen eucalyptus olie.  Zelfs bruisballen maakten ze met ingrediënten uit de bloementuin!

opwekkende en verzorgende voetenscrub met citroen

opwekkende en verzorgende voetenscrub met citroen

 

 

 

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *