spinazie en daslook panbroodjes

spinazie en daslook panbroodjes

Het Meisje hoorde vorige week voornamelijk de kreet: ik vervéél me..! Door quarantaine had men ineens heel veel tijd extra en werden legpuzzels met duizenden stukjes en masse gekocht. Tegen de verveling. Ook was er ineens genoeg tijd om ingewikkelde recepten uit te proberen, de moestuin inspiraties een nieuwe kans te geven of de grote schoonmaak vast te starten. Behalve de puber. Die bleef in bed, gordijnen dicht, verveling ten top.

Het leek wel alsof alleen de Meisjes geen tijdswinst kregen door Corona. Zij hadden het extra druk en konden niet meedoen aan het uitbreiden van hun puzzelcollectie of postzegelverzameling. Stug doorwerkend negeerden ze de tsunami aan meldingen op social media van taartige meesterwerken en sublieme moestuinplannen. Totdat het haar vrije dag was en de roep van de natuur te groot werd. De zon scheen zo mooi.. naar buiten moest het Meisje!

Al wandelend stuitte ze op een veld vol met daslook. Toen het Meisje opgroeide was het een beschermd gewas maar tegenwoordig mag je het gewoon weer plukken. En dat deed ze dan ook, niet meer dan ze nodig had natuurlijk. De bladeren van deze wilde knoflook worden het meest gegeten maar de bloemen zijn ook eetbaar en een mooie garnering in je salade bijvoorbeeld.

schaduwkruid

Thuisgekomen waste en droogde het Meisje de look. Je kunt het invriezen maar zij had er plannen mee: spinazie en daslook panbroodjes. Een soort gevulde groente tosti die je in minder dan 30 minuten op tafel zet en waar zelfs de tegendraadse puber haar bed voor uitkwam.

voor ongeveer 8 – 10 spinazie daslook panbroodjes

350 gram bloem – 200 gram olie- 1 theelepel zout – 1 zakje bakpoeder- 250 ml lauwwarme melk – 100 gram grofgehakte babyspinazie – handje daslook – 100 gram oude kaas of parmezaan

Meng bloem met bakpoeder en zout en giet er de olie en melk bij. Kneed tot het deeg niet meer aan je handen plakt. Voeg eventueel wat extra bloem toe. Dek de schaal af en zet 20 minuten weg.

De spinazie en de daslook moeten schoon en droog zijn. Snijd grof en meng met de kaas en wat peper en zout.

Wanneer deeg goed is verdeel je het in 8 tot 10 gelijke stukken. Strooi een beetje bloem op je aanrecht uit en rol of trek het deeg in een dunne lap. Doe wat spinazie-daslook op de ene helft en vouw dubbel. Zorg dat de randen goed dicht zijn. Als je alle spinazie daslook panbroodjes gevuld hebt bak je ze in een koekenpan met een beetje olie aan beide kanten op middelhoog vuur.

Note: het melk in het deeg kun je vervangen door water. Geen daslook? gebruik dan bijvoorbeeld bieslook. Je kunt in plaats van spinazie ook andere groente gebruiken natuurlijk, wat dacht je van snijbiet?

Heb je wel eens gedacht aan de combinatie zoet en spinazie? Deze spinaziecake is echt een aanrader!

spinaziecake met frambozentopping
spinaziecake met frambozentopping
pinterest

4 Reacties

 1. Nicole Mortier

  Heerlijk idee,
  maar kan je me zeggen hoeveel (verse) gist ik nodig heb, dan kan ik deze vandaag nog maken want overvloed aan daslook en snijbiet in de tuin.
  Bedankt

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Hi Nicole,

   ik had een fout in de beschrijving gemaakt. Er hoeft geen gist in, alleen bakpoeder!
   Is aangepast, eet smakelijk!

   Reageren
 2. van Westen-Postma

  erg leuk recept , maar ik mis de hoeveelheid gist in de ingrediëntenlijst.
  Is het ook niet veel van het goede gist en bakpoeder?

  vriendelijke groet Marianne

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Hi Marianne,
   Ik zat met 2 recepten in mijn hoofd duidelijk! Er hoeft geen gist in, ik heb het aangepast. Dank voor je alertheid.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *