tropische pannenkoekjes

tropische pannenkoekjes

Hebben jullie dat ook gelezen? Het tuinMeisje zou een stadsMeisje zijn! Tuurlijk, het is waar: ze houdt van de geneugten en de gemakken van het stedelijke leven. Bereikbaarheid en vertier binnen handbereik. Maar ze is ook in het bezit van een paar klompen, degelijke wandelschoenen en rubberlaarzen. De laatste niet van een modieus merk puur ter decoratie. Nee, haar laarzen hebben een doel: door de modder op de moestuin banjeren. Af en toe. Dus nee, het tuinMeisje is geen plattelandsmeisje. Maar zeker ook geen stadsMeisje. Ze is ons moestuinMeisje.

Ze maakt ons deelgenoot van het wel en wee op haar moestuintje. De indringers, de succesnummers en de mysteries. De inheemse en de exotische soorten. Zelfs een enkele mislukking heeft de revue gepasseerd.

Gelukkig heeft het Meisje niet veel missers op de moestuin. Dat komt omdat ze gedegen onderzoek doet naar welke klimaat- en bodemomstandigheden haar favoriete gewassen nodig hebben. Zo weet ze dat het oogsten van bananen of kokosnoten er niet inzit in dit koude kikkerlandje. Maar dat weet elk stadsMeisje ook. Geen tropisch oerwoud, geen lianen maar klei- en zandgrond. We zullen het ermee moeten doen.

Soms vindt het keukenMeisje dat jammer. Maar er helpt geen lief moedertje aan: voor bananen en kokosnoot heeft ze niets te zoeken op de moestuin. Ze moet naar de winkel. Maar dan kan ze wel deze heerlijke tropische pannenkoekjes bakken. Natuurlijk gezoet door de banaan en kokos en lactose- en glutenvrij. Volgende keer weer een recept van eigen bodem. Om de kennis van het stadse tuinMeisje eer aan te doen.

Gluten- en lactosevrije tropische pannenkoekjes:

2 bananen – 3 eieren – 3 eetlepels gemalen kokos – 1 eetlepel vanille- extract – snufje zout – (lactosevrije)boter, kokosolie of zonnebloemolie om te bakken

Pel de bananen. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien totdat je een homogene massa hebt. Een enkel stukje banaan mag nog wel, maar geen hompen. Heb je geen keukenmachine? Prak dan eerst de bananen fijn voordat je er met de rest van de ingrediënten een beslag van maakt.

Verwarm in een grote koekenpan de olie of boter op matig vuur. Schenk er met een beslaglepel gelijke hoeveelheden beslag in. Wanneer de bovenkant van de pannenkoek droog is draai je de koekjes om.

Serveer zo of met een beetje poedersuiker, stroop of wat extra plakjes banaan of rood fruit!

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *