tuinhandschoenen

tuinhandschoenen

Ze is een angsthaas. Niet dat ze als een bangerik door het leven gaat. Nee, het is futieler dan dat. Ze is bang voor kleine beestjes. Kleine beestjes die haar geen kwaad doen, het niet op haar hebben voorzien, haar geen pijn kunnen doen of jeuk bezorgen, maar die gewoon leven in de omgeving waarin zij aan het werk is, de tuin.

Regenwormen vindt ze te glibberig. Duizendpoten te snel, slakken gewoon vies, maar het aller engst zijn de spinnen.

In een tuin kunnen wel veertig soorten spinnen leven en het Meisje vindt ze alle veertig eng. Echt, ze kan heus genieten van een schitterend geweven web vol met dauwdruppels. Ze vindt het ongelooflijk knap dat zo’n klein ding zoiets ingenieus kan bouwen, maar dat beest in het midden is gruwelijk eng. Of nog enger. Die grote zwarte beesten die onverwachts hun intrek nemen in een stapeltje potten. Ze bezorgen haar de kriebels. Voor ze het weet staat ze te trappelen van angst en ontsnapt er een gil uit haar keel. Daar schaamt ze zich dan weer voor, maar ze heeft het niet onder controle.

Beschermende handschoenen

Dit is geen handige angst in relatie tot tuinieren. Het belangrijkste gereedschap in de tuin zijn tenslotte je handen. Het Meisje vond bescherming in de vorm van tuinhandschoenen.

Maar goede tuinhandschoenen vinden. Dat was nog wel een dingetje in de vorige eeuw. De eerste jaren behielp ze zich met de kleinste maat herenhandschoenen, die ze met elastiek om haar polsen bond. Zo voorkwam ze dat haar handschoenen in het pas gemaakte plantgat verdwenen.

Gelukkig ontdekte ze al snel dat Franse mannen kleinere handen hadden. In de hypermarché werden leren handschoenen verkocht in haar maat. Handschoenen met een smalle handpalm en toch met lange vingers. Tuinhandschoenen die haar pasten. Bij thuiskomst was ze helemaal gelukkig. Eindelijk kon ze voelen wat ze deed.

Hoe kies je de beste tuinhandschoenen

Ideale handschoenen zijn stevig genoeg om je handen te beschermen, en toch flexibel genoeg om priegelige tuinklusjes uit te kunnen voeren. Het is ook fijn als ze strak om je polsen sluiten waardoor aarde en steentjes tijdens het graven niet in je handschoen vallen. Stel je voor dat er een eng beest tussen zit.

Inmiddels heeft ze meerdere soorten handschoenen. Soepele handschoenen als de klus vingergevoeligheid vereist, zoals bij het verspenen. Handschoenen met rubber aan de binnenkant zodat ze voldoende grip heeft als ze aan het harken of schoffelen is. Leren handschoenen die bescherming bieden tegen regen, rozen met doornen en straatstenen. Toch is ze nog op zoek naar de ideale handschoen. Een soort tussenhandschoen die ze altijd kan gebruiken.

Ze heeft altijd net de verkeerde handschoenen mee naar de moestuin. Met leren handschoenen kan ze geen onkruid wieden. Door de stugheid van het materiaal voelen haar bewegingen onbeholpen aan. Met haar soepele stretch handschoenen is dat geen probleem, maar daarvan is de waterdichtheid op zijn zachtst gezegd nogal beperkt.

Nu heeft ze een paar nieuwe handschoenen gekregen die ze uit mag proberen. Een soort tussenhandschoen. Het zijn zachte en soepele handschoenen van kunstmatig leer (PolyUrethaan) met een ademende rug. De manchet kan ze verstellen door middel van klittenband.

Er is een nadeel. Ze zijn paars. Het Meisje houdt niet zo van knalkleuren, maar het is wel handig. Je wilt niet weten hoe vaak je zwarte of groene handschoenen kwijt bent. Dit zijn ideale schutkleuren. Nee, handschoenen moeten opvallen. Dat scheelt een boel tijd.

Stiekem hoopt ze dat dit haar nieuwe favoriete handschoen wordt, waardoor ze maar één paar mee hoeft te nemen naar de moestuin. De handschoenen zijn voor €14,95 te koop bij De Wiltfang.

Er is overig ook prachtig ongedierte te vinden in de moestuin. Ongedierte waar het Meisje niet bang voor is, maar dat je wel moet bestrijden. Daar lees je alles over in dit blog.

mieren in de moestuin
mieren in de moestuin

pinterest

2 Reacties

 1. Josien

  Voor het fijne werk gebruik ik de schilders handschoenen van de Action. Die zijn er in een kleinere maat. Passen prima.€ 1,99! Kun je met twee paar een heel tuinseizoen mee.

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Hoi Josien, Goede tip. Dat scheelt veel geld. Dank je wel.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *