portobello met basilicum

portobello met basilicum

De Meisjes waren uit eten bij hun nieuwe culinaire held; cuisinier Alain Caron. Waarschijnlijk, want het was niet te missen, weet je wel dat de Meisjes aan het TV-programma binnenstebuiten hebben gewerkt samen met deze sterren chef.  Omdat de Meisjes nu eenmaal niet lang gescheiden kunnen zijn van hun inspirators bedachten ze om in zijn restaurant te gaan eten. 

Dus ettelijke weken later, tussen loc down 1 en loc down 2 in, zaten ze in hun beste outfit samen met de tuinMan te genieten van allerlei heerlijkheden. Want met mooie producten maak je nog lekkerder eten. De chef himself liet een mandje met een variatie aan paddenstoelen zien; trompet d’Amour, kastanjechampignons, en Pied de Moutons. En, charmant als hij is, gaf hij beide Meisjes een mooie portobello mee. Het KeukenMeisje confisqueerde natuurlijk snel beide, want wat heb je er aan eentje?  

Een paar dagen later vulde het Meisje in de keuken de portobello ’s met verse kruiden, veel basilicum en lekker veel knoflook. Ze gratineerde ze onder de grill met een beetje Parmezaan voor wat extra smaak en een krokant korstje. Uiteraard schonk ze zichzelf er een lekker glaasje witte wijn bij in. Vooruit, twee dan, want wat heb je er aan eentje? 

Voor 2 stuks portobello met basilicum: 

Klontje boter- 2 eetlepels fijngehakte basilicum – 1 eetlepel fijngehakte peterselie – 2 eetlepels fijngehakte knoflook – 2 theelepels ansjovispasta – 2 theelepels geraspte Parmezaan – beetje paneermeel – 2 portobello’s   

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de steeltjes van de portobello en schraap deze een beetje uit. Hak de steeltjes fijn en doe ze samen met het schraapsel, de knoflook, basilicum, peterselie en de ansjovispasta in een kommetje en meng. 

Smelt in een koekenpannetje op laag vuur een beetje boter (of olijfolie) en bak het mengsel van kruiden en portobello even aan. Verdeel het daarna over de portobello’s die je op een met bakpapier bekleed bakblik hebt gelegd. Strooi er dan de Parmezaan over en als laatste het paneermeel. 

Bak ze in de voorverwarmede oven in ongeveer 12-15 minuten gaar. 

Deze portobello met basilicum kun je als voorgerecht eten of als hoofdgerecht, serveer er dan 2 per persoon.  

Denk je nu: ansjovispasta? Ik lust geen vis! Dat kan prima hoor. Ansjovispasta geeft een lekker zoute smaak maar is niet ziltig of vissig. De keukenKinderen lusten het ook, en dat moet overtuigend genoeg zijn ! 

Een ander heerlijk herfst gerechtje is deze romige paddenstoelensoep met gepofte knoflook!

romige paddenstoelensoep met gepofte knoflook
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin