vlierbloesem infused gin

vlierbloesem infused gin

creatief zonder keuken

Identiteitsfraude. Het Meisje had er zo’n beetje last van. Hoewel fraude aardig overtrokken is, dat wel. Het was meer een identiteitscrisis. Ze was, voor haar gevoel, van haar identiteit beroofd. Want wat is een keukenMeisje zonder keuken? Precies, nog maar de helft van wat ooit was.

Allemaal door de klus-aspiraties van de Man van het Meisje. Daardoor was de keuken een no-go area geworden. Verboden gebied, niet te betreden. Het meisje stond met haar handen in het haar. Wat te doen zonder oven? Zonder mixer, keukenmachine, gasfornuis?  Geen meesterlijke gerechten konden uit haar handen vloeien. Het moest simpeler. Heel simpel zo zonder keuken.

Wat kon het Meisje nog wel doen? Wandelen. Ze kon wandelen. Ze stapte naar buiten, op de hielen gevolgd door de hond. Samen stapten ze flink door. Al snel waren ze buiten de bebouwde kom. De hond was en haar element en het Meisje ook. Want wat zag ze? Vlierbloesem! Het was er weer de tijd voor.  Ze zou vlierbloesem siroop maken. En er koekjes mee bakken. Geïnspireerd ging ze snel naar huis om een snoeischaar en tas te halen om op rooftocht te gaan.

Maar eerst even een drankje dacht het Meisje toen ze thuis kwam. In haar buitenkamer plofte ze op de bank neer en schonk zichzelf een scheut gin in. Aangevuld met heerlijk elderflower tonic. En toen werd het Meisje toch nog briljant. In al haar eenvoud en zo zonder keuken bedacht ze dat ze net zo goed vlierbloesem infused gin kon maken. Daar had ze geen keuken, mixer of oven voor nodig. Weg identiteitscrisis. Zelfs zonder keuken bleef ze een keukenMeisje. Proost.

RECEPT voor vlierbloesem infused gin:

1 fles (0,7 L) redelijke gin (bijvoorbeeld Sapphire of Tanqueray) – een stuk of 15 vlierbloesemschermen – weckpot van 1 liter

Pluk de vlierbloesem aan het begin of einde van de dag. Let op dat je zoveel mogelijk mooie en schone schermen knipt en niet lager knippen dan kniehoogte. Schudt ze goed uit boven de gootsteen. Je kunt ze ook afspoelen maar dan gaat een gedeelte van de smaak verloren. Leg de bloemschermen in de weckpot en vul de pot af met de gin. Zorg dat de bloemen onder de vloeistof staan, anders worden ze bruin.

Zet de pot op een donkere plek en schudt twee ker per dag. Na een dag of twee, drie zouden de smaken goed ingetrokken moeten zijn, maar om zeker te weten kun je beter af en toe even proeven.

Is je gin klaar? Giet dan door een zeef en gooi de komkommer en bloesem weg. Filter je drank daarna helder door een schone panty of neteldoek. Serveer met lekkere Tonic, komkommer en veel ijs, proost!

Gek op vlierbloesem? Maak ook eens deze vlierbloesemkoekjes .

snelle amandelkoekjes met vlierbloesem

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *