zomerblog:kersen in brandewijn

kersen in brandewijn

Het is vakantie en De Meisjes schrijven een boek. Daarom herhalen ze hun favoriete blogs nog een keer voor je. Om dubbel van te genieten. Dit keer het zomerblog: Kersen in brandewijn

Ze geeft het toe, het klinkt een beetje jaren 70-achtig. Net zoals je altijd moet lachen bij  ” de pruimen op sap zetten”. OK, misschien is dat ook eh.. om te lachen. Maar pruimen kun je natuurlijk ook heel goed in zo’n Rumtopf doen. Of in de Brandewijn en dan ergens ver weg zetten zodat je ze vergeet. Na een jaar of drie kom je de potten met fruit in drank weer tegen achter in de kast en ach man, wat een feest zal dat wezen! Ze ziet direct een gezellig plaatje van een tafel vol met vrolijke mensen voor me. En lege potten en flessen, dat ook.

Er zijn natuurlijk heel veel soorten fruit die je kunt wecken maar kersen zijn wel een van de favorieten van het Meisje. De drank wordt van kersen mooi rood van kleur en de kersen zelf zijn net kleine bommetjes die exploderen op je tong. Het lekkerste is natuurlijk om de kersen te ontpitten en de steeltjes eraf te halen. Maar ben je niet zo geduldig van aard dan kun je volstaan met de kersen te wassen en even de slechte exemplaren eruit te halen en ze met pit en steel in de pot te doen. Bijkomend voordeel van de steeltjes aan de kersen te laten is dat je van de vruchtjes later je eigen ‘Mon Cheries” kunt maken door ze door de gesmolten chocolade te halen. Geen slecht idee, al zegt ze het zelf.

hoe maak je kersen in brandewijn

1 kilo rijpe, zoete kersen – 300 gram suiker – 2 kaneelstokjes – 4 of 5 kruidnagels – 0,5 liter inmaakbrandewijn

Was en ontpit eventueel de kersen de kersen ( het Meisje doet dat dus nooit).. Maak laagjes van de kersen en suiker en stop ergens de kaneelstokjes en kruidnagels ertussen. Giet de Brandewijn erbij en schud. Zet de pot weg op een donkere plek en schud elke dag even tot de suiker is opgelost. Laat tenminste 2 maanden staan voor een goed resultaat. Maar beter is het om de pot met kersen tenminste 9 maanden te vergeten…

Heb je heel veel kersen? Probeer dan ook eens om kersensiroop te maken

kersensiroop maken
pinterest

1 Reactie

  1. Alexander

    Lekker hoor, heb er al zin.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *