bananen-appelpannenkoekjes

bananen-appelpannenkoekjes

Ook begin maart kun je vol zitten met  goede voornemens. Minder drinken, meer bewegen, gezonder eten. Minderen met vlees, meer vegetarisch en vis. Meer groente, veel meer groente en meer fruit. En natuurlijk altijd: aardiger zijn, harder werken, meer geduld, beter je best doen, afvallen, loterij winnen en gelukkig blijven. Blijven ja, want gelukkig zijn de Meisjes. Gelukkig.

Maar ja, die eetgewoontes veranderen. Daar is het Meisje niet echt goed in. Ze probeert het wel. Want gezond is vaak hartstikke lekker. Maar het Meisje is nu eenmaal niet zo goed in plannen. En de combinatie lekker & gezond vergt toch vaak iets meer planning dan lekker & ongezond. Maar goed. Ze kan het en ze ging het doen ook.

Ze maakte een lijstje met recepten waar lekker veel groentes in zaten. Kreeg nog wat kool van het tuinMeisje. Ook kocht ze een lading aan fruit. Een appel of banaantje zijn toch makkelijk mee te nemen? Ook handig voor de kids mee naar school.

De groentes gingen schoon op. Kwestie van plannen en het Meisje hield zich daar straf aan. Tenminste de eerste hele week. Maar het fruit? De kinders vonden het kennelijk vet zielig om met een “banaantje van thuis” op school aan te komen zetten.  De appeltjes begonnen te rimpelen en de bananen veranderden van kleur. Tijd om in te grijpen voor het Meisje. Op een zondagochtend, niet te vroeg, leegde ze de fruitschaal en pakket al het fruit wat gegeten moest worden. En met de appeltjes en bananen maakte ze heerlijke gezonde pannenkoekjes. Gluten- en lactosevrije bananen-appelpannenkoekjes. Het was dan wel niet zo gepland, maar ze had zich wel aan haar goede voornemen gehouden: meer fruit, ze had het binnen!

bananen-appelpannenkoekjes

1 appel – 2 rijpe bananen – 2 eieren – 1 theelepel bakpoeder – 1 theelepel kaneelpoeder (of een mengsel van kaneel, kardemom en gember) – zout – olie/boter om in te bakken

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in plakken. Prak de bananen in een kom fijn, doe er de eieren, bakpoeder, kruiden en een snufje zout bij. Meng het geheel goed tot een mooi beslagje. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, laat de boter of olie warm worden en leg een plakje appel in de pan. Na een minuutje of zo draai je het plakje appel om en giet je wat van het bananen beslag over het appelschijfje. Het leukste is natuurlijk om een mooi rond pannenkoekje te krijgen met in het midden het plakje appel. Maar dat is een uitdaging, het Meisje weet het. Laat het pannenkoekje een paar minuten gaar bakken voordat je het voorzichtig omdraait. Herhaal dit totdat je beslag op is. Het Meisje had ongeveer 8 pannenkoekjes uit dit recept.

Heb je meer zin in cake? Dan blijft dit bananenbrood altijd een topper. Op voordat je het weet.

cake van overrijpe bananen met kardemom en kaneel

cake van overrijpe bananen met kardemom en kaneel

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *