bloemkoolmuffins met parmezaan en tuinkruiden
bijgerechten, borrel, snacks & dips, de keuken, glutenvrij, groente, koolhydraatarm, kruiden, lunchgerechten, vegetarisch
Ja, jeetje. Er gebeurt ook nooit iets in het leven van het Meisje. Geen grootse gebeurtenissen, diepe dalen, hoge pieken. Het leven kabbelt een beetje voort. Beter toch, zou je zeggen. Want wie zit er nu te wachten op die stalkende ex die je bij de AA hebt ontmoet en die je het leven zuur maakt. Sterker nog, stel je voor dat je daarheen moet, naar de AA. Nee, beter dat bovenstaande niet het verhaal van het Meisje is. Hoe saai dan ook, ze hoeft in ieder geval geen duistere types in te huren om zich van die ex te ontdoen en ze kan ook prima van de drank afblijven.
Nee, het leven is best goed, in algemene zin. Genoeg te lachen. Leuke vrienden, kinderen gaan redelijk goed en de hond is altijd tevreden. De Man is weer aan het werk, zijn ziekte is grotendeels onder controle, het dieptepunt voorbij. Maar ja om dat zo te houden is de man op dieet. Koolhydraatarm, geen alcohol, geen suiker. En ondanks haar aversie tegen diëten (die hebben haar nooit meer dan extra kilo’s gebracht), doet het Meisje mee.Want het is toch: stand by your man, niet. Anders kan het zomaar zijn dat het volgende blog van het Meisje wél een dieptepunt te melden heeft.
RECEPT
Voor ongeveer 9 muffins
400 gram bloemkool (iets minder dan de helft van een gemiddelde kool) – 2 teentjes knoflook – 3 grote eieren – 200 gram geraspte kaas – 25 gram amandelmeel – 1 theelepel bakpoeder – 1eetlepel gemengde Italiaanse kruiden – beetje peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de bloemkool en de teentjes knoflook fijn in de keukenmachine. Meng daarna het bloemkoolmengsel met de eieren, 150 gram van de kaas, het amandelmeel, bakpoeder en de Italiaanse kruiden. Voeg wat peper en eventueel zout naar smaak toe. Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvormpjes, vul deze voor ongeveer 2/3e. Bestrooi de muffins met de rest van de kaas. Bak in ongeveer 25 minuten gaar. Laat afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Wil je niet wachten? Bak de muffins dan in papieren vormpjes.
Pingback: bloemkool nuggets uit de oven - de Meisjes van de Moestuin
Pingback: knoflook-kaasbrood van bloemkool - de Meisjes van de Moestuin
Pingback: broccoli snackballetjes - de Meisjes van de Moestuin
Zou je ze ook kunnen invriezen?
Hi Caroline,
ik heb het niet geprobeerd maar ik denk wel dat het goed kan.
Ik heb de bloemkoolmuffins gemaakt en ze waren heerlijk! Zelfs de tweede en de derde dag nog beter. Wel in de kk bewaard! Ook een paar ingevroren, maar nog niet ontdooid. Zal vast goed gaan.
Hi Yvonne,
Wat leuk om te horen dat je de bloemkoolmuffins lekker vindt! Wij denken ook dat als je ze goed hebt verpakt het invriezen en ontdooien geen enkel probleem moet zijn.
Liefs,
De Meisjes
Dank voor de fijne recepten. Leuk dat jullie zoveel fantasie hebben, daar komen mooie dingen uit voort… alleen niet zo aardig om op zo over de AA te schrijven. Misschien ben je er inderdaad nog nooit geweest en dat is zeker fijn voor jou. Echter er bevinden zich daar (ook) hele mooie, sterke en inspirerende mensen die zich willen richten op het beter doen in hun leven dan dat ze voorheen deden (onder invloed van). Beter voor jezelf zorgen, jezelf ontwikkelen hoort daar bij. En dus ook goed eten; zo kwam ik op jullie site… 9+ jaar clean zijn is iets waar ik trots op ben!
Hi Donna,
natuurijk, daar moet je super trots op zijn! Een dikke proficiat voor jou. Onze verhaaltjes zijn niet zo serieus bedoeld en wellicht hier en daar wat kort door de bocht. We wensen je nog heel veel goede gezondheid en lekker eten toe!
Liefs,
de Meisjes