eierkoeken met sinaasappel en kaneel

eierkoeken met sinaasappel en kaneel

Soms wil je wel eens wat anders. Altijd maar hetzelfde is zo ja, zo weinig avontuurlijk. Hoewel het meestal ook zegt dat iets bij je past, je bevalt. Maar dan ineens wil je toch een verandering. Iets compleets nieuws. Iets wat zó niet ‘jij’ is. En voordat je het weet ligt er een pimpelpaars vestje in je kast, wat je nooit draagt. Of liggen er knalrode kussens op de bank. Heerlijk vrolijk zo’n kleuraccent.

Erger wordt het als je eigenlijk een neutraal type bent, veilig wit, grijs, zwart. Maar omdat je het voorjaar in je kop hebt en ach, een mens heeft wel eens impulsen toch, schilder je die saaie witte muur oranje. Goed, dat is even iets anders ja. Maar het went vast wel, toch? En die VT-wonenstijl was je toch een beetje zat. Je wist best dat je diep in je hart een gipsy-kind bent. Die bohémien-look voelt ook écht goed en ja, misschien dit jaar eens een vakantie naar Ibiza boeken? Bij volle maan dansen op het strand met een bloemenkrans in je haar? Misschien wel je baan opzeggen en rond de wereld reizen en dan leven van wat Moeder Natuur je geeft…

Dat is wel een beetje drastisch, dat beseft het keukenMeisje zich ook wel. Maar ja, toch wilde ze wat anders. Omdat ze weet hoeveel werk het is een gekleurde muur weer wit te krijgen liet ze het neutrale huis voor wat het was. Ze dook de keuken in, veel veiliger. Ze besloot dat ‘opleuken’ avontuurlijk genoeg was voor die dag. Daarom maakte ze eierkoeken met sinaasappel en kaneel.  Net een tikkeltje anders dan normaal maar toch ook weer vertrouwd.

Dit heb je nodig:

3 bio eieren – 150 gram bio suiker – geraspte schil van 1 biologische sinaasappel – flinke snuf kaneel – 150 gram zelfrijzend bakmeel – snuf zout – theelepel vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren samen met de suikers en het zout wit en luchtig. Dit duurt wel een minuut of 5. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de eieren en spatel samen met de kaneel en de sinaasappelschil voorzichtig door het eimengsel. Maak op een met bakpapier bekleed blik gelijke hoopjes beslag. Dit kun je doen met twee lepels of door een ijsbolletjes-tang te gebruiken. Hou voldoende ruimte tussen de bergjes beslag. Bak de eierkoeken in 10-15 minuten lichtbruin en gaar. Let op dat ze niet te droog worden!

pinterest

2 Reacties

 1. Dominique

  Zo jammer dat ik geen bio sinaasappel in huis heb! Klinkt lekker! Ga deze ook zeker maken.

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Leuk! Lekker en makkelijk. Zullen we komen proeven?

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *