havermout ontbijtkoekjes

havermout ontbijtkoekjes

Misschien komt het ooit nog goed. Hoewel met het verstrijken van de jaren de kans daarop steeds kleiner wordt. Ontkennen heeft eigenlijk ook geen zin meer. Waarschijnlijk is het gewoon tijd voor acceptatie. Tijd om toe te geven dat ze in de ochtend niet op haar best is. Gewoon nog niet in staat is om allerlei handelingen en acties te verrichten. Eerst koffie.

Juist, eerst koffie. En die het liefste terug onder de dekens opdrinken. En dan langzaam een oog écht openen. Om natuurlijk geconfronteerd te worden met wat ze ook best wel al wist: ze moet opschieten wil ze de dag op tijd kunnen starten! Ineens best tot actie in staat is het Meisje binnen no-time en zeer effectief klaar om de deur uit te gaan. Alleen nog even iets te eten pakken. 

Nee, natuurlijk niet. Natuurlijk had ze daar geen tijd voor ingeruimd, om nog even een bammetje te smeren, een smoothie te maken of 20 minuten te wachten tot haar havermoutpapje eindelijk gaar is. Verder dan koffie komt ze gewoon niet in de ochtend. 

En daarom zijn deze gezonde en lekkere havermout ontbijtkoekjes de nieuwste verslaving van het Meisje. Ze maakt ze in de middag wanneer ze volledig functioneert en heeft zo voor de komende ochtenden een lekker en gezond ontbijtje to-go.  Ze is dan wel geen ochtendMeisje maar wel een keukenMeisje.

Havermout ontbijtkoekjes

Voor 16 koekjes

160 gram havermout – snuf zout – 3 theelepels gemalen kaneel -1 theelepel gemalen gemberpoeder – 1 theelepel gemalen kardemom – 250 gram pindakaas – 75 gram appelstroop – 1 rijpe, geprakte banaan – 100 gram gemengde noten en rozijnen

Verwarm de oven voor op 165 graden. Bekleed je bakblik met bakpapier. 

Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze met de hand, een vork of een mixer door elkaar. Als alles goed gemengd is heb je een stevig en plakkerig mengsel.

Gebruik een ijslepel om gelijke porties te krijgen. Draai van elke lepel deeg een bolletje in je hand. Leg het bolletje deeg op je bakplaat en druk plat. Vorm er een mooi rond vormpje van. De koekjes lopen tijdens het bakken niet uit dus je kunt ze redelijk dicht naast elkaar leggen.

Bak de havermout ontbijtkoekjes in ongeveer 18 minuten gaar. Als je ziet dat ze aan de randjes gaan verkleuren zijn ze goed. Laat ze volledig afkoelen .

Omdat je met banaan bakt worden deze koekjes niet erg krokant. Maar ze zijn ook niet taai. Gewoon, lekkere, zachte hap-snap-weg koekjes!

We hebben ook een heerlijk recept voor havermout frambozen muffins, een andere lekkere, gezonde optie voor onderweg!

havermout frambozen muffins
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *