Hazelnoot wortelpannenkoekjes

hazelnoot wortelpannenkoekjes

Of de Meisjes vegetarisch zijn. Of veganistisch? Flexitariër? Lacto-tariër dan wellicht? Ovo-tarisch, of een semi-vegetariër misschien?  Ha, ze had er nog nooit van gehoord maar je kunt ook een pollo-tariër zijn of wat de Meisjes dan het meest aanspreekt, als ze een keuze moeten maken, is pescotariër. Maar eigenlijk zijn ze gewoon omnivoor. Zonder glute-, lactose-, tarwe- of kippenallergiën. Gelukkig. De meisjes kunnen alles eten en eten (bijna) alles. Als het maar lekker is. En de bedoeling is ook: alles met mate. Heus niet elke dag alles, maar bij voorkeur wel elke dag lekker. 

Vanwege de tuin van het ene Meisje eten ze ook redelijk met het seizoen mee (heet dat wellicht een season-tariër?). Eten wat uit de tuin komt wordt zo richting de winter toch wat eentoniger; knollen, wortels, kool en rapen. Maar gelukkig geeft de herfst  daar een mooie aanvulling op: diverse paddenstoelen, kastanjes en noten.

En die noten inspireerde het keukenMeisje. Want op haar fietsje hobbelde ze ineens alle kanten op omdat het wegdek bezaaid lag met vers gevallen hazelnoten. Als een echte wildplukker (forrester, forest-tariër?) vulde ze haar tas met de hazelnoten. Thuis liet ze de noten in een schaal drogen. Na het kraken van de noten roosterde ze de noten in de oven en een gedeelte maalde ze tot hazelnootmeel. En met dit meel en een kromme wortel bakte ze heerlijke hazelnoot wortelpannenkoekjes. Perfect voedsel voor een smullo-tariër.

Voor ongeveer 12 kleine hazelnoot wortelpannenkoekjes

150 gram zelfrijzend bakmeel – 150 gram geraspte wortel – 80 gram gemalen hazelnoten –  1 theelepel vanille extract- 1 eetlepel vanillesuiker (of 1 zakje) – 240 ml melk – 2 eieren – 2 theelepels koek-of speculaaskruiden of een mengsel van 2/3 speculaas, en 1/3 gember, nootmuskaat, kardemom en gemalen kruidnagel – snufje zout – boter om in te bakken

Meng eerst de droge ingrediënten: het meel, gemalen hazelnoot, de kruiden, vanille-suiker en een snufje zout. Voeg dan de eieren toe, de vanille-extract en ongeveer de helft van de melk. Meng alles goed. Voeg dan de rest van de melk toe en meng tot een mooi beslag. Voeg als laatste de (uitgewrongen) geraspte wortel toe. 

Om de hazelnoot wortelpannenkoekjes te bakken doe je een klein beetje boter in de koekenpan. Giet kleine hoopjes ( je kunt ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijk bakken) van het beslag in de pan en wacht tot de bovenkant droog is. Draai ze dan om en bak ook de andere kant goudbruin.

Op zoek naar meer zoete wortel recepten? Deze worteltaart-koekjes-met-speculaas-glazuur zijn om te smullen!

worteltaart koekjes met speculaas glazuur
worteltaart koekjes met speculaas glazuur
pinterest

1 Reactie

  1. Leny

    Lijkt me lekker. Grappotariers! Misschien voor de lunch.
    Ik heb nog hazelnootmeel, maar ik weet ook een straat waar ze massaal van de bomen vallen. Misschien van de week eens rapen, als t niet te veel regent.
    Groetjes Leny

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *