homemade theemelanges uit de moestuin

homemade theemelanges uit de moestuin

De een na de ander valt om. Griep, griep griep. Oorpijn, keelpijn, hoest en spierpijn. Algehele misère, lamlendigheid en zo slap als een vaatdoek. Misschien is het niet koud genoeg voor februari? Kwakkelen we net als het weer een beetje voort. Hebben we een flinke koude periode nodig om de muggenplaag in de zomer te verminderen. Wie weet helpt het ook om de kwade menselijke bacillen te elimineren. Het Meisje weet het niet. Maar de griep maakt vele slachtoffers in haar buurt.

Gelukkig is ze er zelf immuun voor. Ze heeft zelden griep. En sinds ze haar keelamandelen heeft laten verwijderen is ze ook nooit meer verkouden. Ze is een bofkont, dat beseft ze best. Wat betreft het ontbreken van griep dan. Ze zou pas echt een bofkont zijn als ze de jackpot gewonnen had. Maar goed, ze wil niet zielig overkomen dus: weer terug naar de griep. Of liever gezegd: wat kun je doen als je eenmaal ziek, zwak en misselijk bent? Juist, je drinkt thee.

Het leuke is dat je de griep voor kunt zijn. Misschien niet helemaal, maar je kunt je er wel op voorbereiden. Door homemade theemelanges uit de moestuin te maken. Idealiter begin je daar in de zomer mee. Je droogt dan wat bloemen uit de moestuin om te mixen voor je eigen gekozen melanges. Denk aan de citroen verbena ook wel verveine genoemd. Schijnt goed te zijn voor doorbloeding en zou een rustgevende werking hebben. Maar bovenal is het gewoon een hele fijne thee. Nog niet echt een melange maar wel een begin. Je kunt het bijvoorbeeld heel goed combineren met munt en brandnetel. Voilà, je eerste melange is gemaakt.

Homemade theemelanges uit de moestuin

Verder kennen we natuurlijk wel salie, ontstekingsremmend en kamille, rustgevend. Maar wat dacht je van de minder voor de hand liggende homemade theemelanges uit de moestuin? Zoals en mix van korenbloem, roos en verveine. Korenbloem werkt goed bij oogaandoeningen en zou daarnaast bloedzuiverend en koortswerend werken. Van rozen wordt beweerd dat het helend werkt tegen oor-, keel- en kiespijn. En die mooie bloemen in je glas zien er ook nog heel Meisjesachtig uit.

Ook fijn is het om je eigen chai mengsel samen te stellen door een combinatie van gedroogde gember, hele kardemom pitten en stukjes kaneel, kruidnagel en steranijs te gebruiken. Toegegeven, niet helemaal een mixje uit je moestuin maar waarschijnlijk heb je het meeste wel in je keukenkastje liggen.

Mocht je nu geen voorraad bloemen en kruiden hebben gedroogd afgelopen zomer, schrijf dat dan nu alvast in je agenda. papier of digitaal, zolang je deze maar niet kwijtraakt. In de blogs over verveine en kamille   van het tuinMeisje vertelt ze je hoe je het beste de kruiden kunt drogen. Heb je eenmaal je favoriete melange samengesteld? Gebruik dan ongeveer 1 eetlepel per kop kokend water. De Meisjes zijn benieuwd naar jullie favoriete melanges!

Geen zin in thee? Geen moestuin? Geen kruiden gedroogd? En al helemaal geen bloemen? Maar wel een beetje ziekig? Dan een recept voor een snel citrus drankje tegen griep.

citrus drankje tegen griep

citrus drankje tegen griep

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *