kaasomelet met waterkers en pesto

kaasomelet met waterkers en pesto

Uitstelgedrag, daar is het Meisje een meester in. Administratie, financiën, regeldingen die niet leuk zijn. Ze kan het tot het laatste moment voor zich uitschuiven. En zelfs tot ná het laatste moment. Pas bij dreiging komt ze in actie.

Het tuinMeisje noemt haar een deadline-junkie. Maar ja, ze is nou eenmaal goed in het presteren onder tijdsdruk. En waarom zou je nou geen gebruik maken van je kwaliteiten? Dat druist volledig tegen de natuurwetten in. Dus zet het Meisje regelmatig een wekker om extra vroeg op te staan om nog even het een en ander te fixen. Is het niet ongebruikelijk dat het nachtwerk wordt omdat ze anders haar deadlines niet haalt en wordt de planning altijd aangepast en doorgeschoven.

Maar te laat? Dat is ze eigenlijk nooit. Hooguit een beetje gemakzuchtig, maar gemak dient de mens (ch). En vanuit dat oogpunt heeft ze een geweldig, gemakkelijk en smakelijk lunchgerecht voor je: kaasomelet met waterkers en pesto. Net alsof je in een landelijk restaurantje aanschuift na een fikse wandeling. Met een homp vers gebakken brood en romige boter erbij. Maar dan gewoon thuis, in een handomdraai gemaakt. Zodat je daarna weer snel verder kan met het halen van je deadlines.

kaasomelet met waterkers en pesto

2 eieren – 2 handen gewassen waterkers – 2 theelepels goede pesto – 2 eetlepels parmezaan of geraspte oude kaas – boter

Bak in een pan met een scheutje olijfolie de waterkers voor een minuutje of 6 totdat het enigszins geslonken is. Doe de waterkers in een kommetje en roer er de pesto doorheen.

Klop in een kom de eieren met een eetlepel water en wat peper en zout los zodat het een egale massa is. Doe in de koekenpan een klontje boter en laat langzaam smelten. Zorg dat de boter niet verkleurd dus zet het gas laag. Giet de eieren in de pan en laat langzaam gaar worden met de deksel erop. Wanneer de omelet droog is doe je de kaas en de waterkers met pesto op een kant en vouw je de omelet dubbel. Serveer op een warm bord en garneer met wat extra kaas.

Natuurlijk is eigengemaakte pesto het allerlekkerste. Maak het zelf volgens dit recept

recept voor pesto
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin