likeur van zomerfruit

likeur van zomerfruit

Zomeravonden

Ook halverwege het jaar hebben de Meisjes wel eens last van goede voornemens. Zo bedachten ze, dat hoe lekker ook, een glaasje minder op z’n tijd ook geen kwaad kan. In de winter gaat het best goed met ze, al zeggen ze dat zelf. Dan kunnen ze maat houden en drinken alleen in het weekend. Maar voordat ze het weten komen de mooie zomeravonden eraan. En plotseling zitten de Meisjes avond aan avond in de tuin met een glaasje wijn. Of nog beter: een drankje van het keukenMeisje.

Voordat ze er erg in hebben is het weekend ineens op donderdagavond al begonnen. En met wat goede wil houden ze op woensdag al de vrijdagmiddagborrel. Ze mijmeren dan over grootse plannen. Wat er van de tuin geoogst kan worden binnenkort en wat ze daarvan te eten zullen maken. Groente en fruit van het seizoen, zo van je tuin op je bord, is het allerlekkerste. De Meisjes gebruiken de de groentekalender  om te bedenken wat ze volgend jaar kunnen planten in hun Moestuintje.

Voor nu gebruikten ze een deel van de opbrengst van hun zomerfruit om daar een likeurtje van te maken. Op die manier hebben ze, lang nadat ze zomer overgegaan is in de herfst, nog de zomer in een glaasje. Maar dan alleen in het weekend.

Voor 1 liter likeur van zomerfruit:

1 liter sterke drank met een alcoholpercentage van meer dan 35%, zoals bijvoorbeeld vodka – 500 gram mooi en rijp zomerfruit, frambozen, aardbeien, zwarte bessen, blauwe bessen – 1 vanillestokje – 300 gram suiker – weckpot van 1,5 liter

Doe het fruit in de schone weckpot. Prak ze een beetje fijn met een vork. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en doe bij het fruit in de weckpot. Voeg de suiker toe en daarna de alcohol. Zorg dat het fruit onder de alcohol staat. Sluit de pot af. Keer de pot een paar keer om de eerste dagen, zodat de suiker oplost. Laat de likeur zeker 8 weken rijpen. Giet het fruit en de drank daarna door een zeef en vang de drank op in een pan. Eventueel kun je het fruit nog door de zeef wrijven. Dit is wel even een werkje maar daarmee krijgt de likeur wel extra smaak. Als laatste filter je de likeur door een schone pantykous en giet de drank daarna over in een mooie fles. Bewaar in de zomer lekker koud!

Meer drankjes maken? Denk dan ook eens aan aalbessen likeur met sinaasappel

aalbessen likeur met sinaasappel

Wil je meer zomerse inspiratie? Kijk dan eens op de pagina van de  zomerkeuken van Velt 

pinterest

5 Reacties

 1. Jan Hellings

  Beste meisjes, ziet er heerlijk uit. Ga morgen mijn dochter aan de slag zetten met het recept.

  Al jullie nog ooit nieuwe weckflessen | potten aan willen schaffen van 500 Ml, 1000 Ml, 1500 Ml, we hebben er nog voldoende.

  Voor info, mail ons maar.

  Fijn weekend

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Beste Jan,

   Dat gaan we onthouden! Voor nu hebben we nog ruim voldoende potten maar er sneuvelt wel eens wat natuurlijk 🙂

   Reageren
 2. Pingback: kersen in brandewijn

 3. Pingback: aalbessen likeur met sinaasappel - de Meisjes van de Moestuin

 4. Pingback: klein potje vijgenjam met port - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin