ontbijt ijsjes met blauwe bessen en chiazaad
Achter de feiten aanlopen. Iets waar het keukenMeisje goed in is. Ze is vaak als laatste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Denkt ze een primeur te hebben, is het oud nieuws. Ligt iedereen al helemaal in een stuip vanwege het grapje, moet het Meisje de clou nog snappen.
Misschien ken je deze ook? Aanbiedingen die je wilt kopen op het moment dat ze afgelopen zijn. Of de nieuwste uitvoering van iets aanschaffen waar alweer twee nieuwere modellen beschikbaar van zijn. Nee, ze loopt hopeloos achter de feiten aan. En wil ze zich een keer ergens volledig in verdiepen, dan doet ze dat zo grondig dat ze verstrikt raakt in alle opgeduikelde informatie. Excelsheets met nuttige en minder nuttige gegevens vertroebelen haar zicht op de essentie. Dan geeft ze het op en is weer een gevalletje klok en klepel rijker.
Je zou denken dat ze daar in de keuken toch geen last van heeft.. Vergeet het maar. Vanwege het mooie weer wilde het Meisje namelijk ontbijt ijsjes met blauwe bessen en chiazaad maken. Maar dan wel in een mooi vormpje natuurlijk. Ze zag al helemaal voor zich hoe het blauw van de bessen zich met het wit van de zuivel tot een hemelsblauw vermengde.. in die mooie vormpjes. Ze struinde het internet af en zag een setje naar haar smaak. Bestellen, betalen, hoppa, binnen 24 thuisbezorgd. Dus niet. Ook geen 48 uur of 72…al wat kwam: geen ijsvormpjes.
Ze ontving wel iemand anders z’n bestelling, van het soort dat niet in de vriezer paste. Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk heeft ze haar vormpjes ergens anders vandaan en het mooie weer is inmiddels over. Maar het Meisje laat zich niet kisten. Achter de feiten aanlopen of niet, ze zál nu die ijsjes maken. Bovendien wordt het vanzelf weer mooi weer. En laten we nou eerlijk zijn, met zo’n heerlijk ontbijt ijsje loop je gewoon nooit achter de feiten aan.
ontbijt ijsjes met blauwe bessen en chiazaad
100 gram blauwe bessen – 100 gram water – 3 eetlepels maple syrup of lavendelsiroop – 500 gram vanille kwark – 1 theelepel vanille extract – 2 of 3 theelepels chiazaad
Zet een steelpannetje op middelmatig vuur. Doe daar de blauwe bessen, het water en de siroop bij. Je ziet de bessen zacht worden. Laat nog een minuutje of 10 verwarmen totdat je ziet dat de vloeistof stroperig wordt. Haal het pannetje dan van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Meng in de tussentijd de kwark en vanille extract en chiazaad. Vul de ijsvormpjes afwisselend met een theelepel bessensiroop en een theelepel kwarkmengsel tot je vormpjes vol zijn. Zet de gevulde vormpjes in de vriezer voor 4 tot 5 uur.
Meer weten over blauwe bessen ? Lees dan dit blog!
Is het nu kwark of yoghurt in het recept… 😉
Groetjes Lily
oeps, het kan beiden. We maakten ze eerst met Yoghurt en daarna met kwark…
Hoeveel yoghurt, kwark en melk moet ik gebruiken, want dat staat niet bij de ingrediënten maar wel in het recept…. Dank je wel alvast!!
Hi Eef, je kunt of 500 gram vanillekwark gebruiken of bijvoorbeeld 350 gram vanilleyoghurt met 150 ml (amandel) melk.
Wij hebben voor deze ijsjes de kwark gebruikt.
Pingback: vogelvoer uit je keukenkastje - de Meisjes van de Moestuin