Oosterse vegan daslookbroodjes

oosterse vegan daslookbroodjes

Elk jaar is het weer speuren naar de daslook, komen de blaadjes al boven de grond, zien we de bloemetjes al, ruiken we de look al? En als we de daslook dan gevonden hebben, voorzichtig geplukt hebben wat we kunnen gebruiken, komt de vraag: wat gaan we maken van die wilde knoflook?

Vorig jaar maakten we cheesy daslook muffins

cheesy daslook muffins

Dit jaar kiezen we voor de plantaardige optie: Oosterse vegan Daslookbroodjes. Met five spices en sesam. Gebakken in de pan heb je zo een fijne smakelijke en plantaardige lunchsnack!

Oosterse vegan Daslookbroodjes

Voor ongeveer 12 broodjes:

440 gram bloem – 60 gram daslook – 120 ml warm water – 90 ml koud water – 10 gram zout – 50 gram sesamzaadjes – 60 ml zonnebloemolie – 1,5 theelepel five spices – 100 gram pijnboompitten

Mix 400 gram bloem met het zout. Voeg daarna het hete water toe en mix, totdat al het water is opgenomen. Voeg daarna het koude water toe en blijf kneden totdat je een zacht deeg hebt wat niet plakt. Vorm een mooie bol deeg en dek daarna de kom af met plastic of (heel handig!) een douchemuts. Laat minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Voor de vulling rooster je de sesam zaadjes op een middelhoog vuur in een koekenpan. Doe de zaadjes in de foodprocessor en voeg de daslook, pijnboompitten, zout en five spices toe samen met de olie. Laat draaien totdat je een mooie pesto hebt.

Als het deeg gerust heeft verdeel je het in drie bollen. Van elke bol maak je een dunne rondje plak, die snijd je in vier delen. De helft van elk deel bestrijk je met de daslookpesto. Daarna vouw je elk deeltje dubbel. Zorg dat de deegflapjes goed dichtzitten zodat er geen vulling uit kan lopen tijdens het bakken.

Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in de koekenpan. Bak elk broodje in 3 tot 5 minuten aan beide zijden bruin en knapperig. Serveer eventueel bij het broodje een (soya) dipsaus.

Enne, je kunt natuurlijk ook heel goed kant- en klaar deeg gebruiken voor de broodjes als je in een luie bui bent!

daslook
daslook
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *