pasta met spinaziesaus en walnoten

pasta met spinaziesaus en walnoten

Waar zal ze beginnen.. misschien moet ze even opbiechten dat ze redelijk inspiratieloos was. Geen idee wat ze nu weer moest koken. De dagen als kantoorMeisje waren lang en de avonden als keukenMeisje kort. In die avonden moet er gekookt worden, af en toe een wasje gedraaid, moet de keukenHond zeker uitgelaten en is het ook nog een doelstelling van het Meisje om gezellig samen aan tafel te dineren.

Maar zoals gezegd, de inspiratie was ver te zoeken. Dus hobbelde het Meisje in haar kantooroutfit naar haar favoriete collega. ‘ Wat ga jij eten vanavond? ‘ Gelukkig kwam er zoals verwacht een stortvloed aan eetmomenten voorbij: wat had collega Floor gister gegeten, wat ging ze vanavond eten, wat aten de kids en misschien moest het Meisje ook dit recept eens proberen en wist ze wel dat..

En zo kwam het idee bij het Meisje voor deze pasta met spinaziesaus en walnoten. Oorspronkelijk uit nood en de restanten uit Floor haar koelkast ontsprongen en nu mogelijk binnen 25 minuten bij jou op je bord. En mocht je nou zelf eens om inspiratie zijn verlegen dan hoopt het Meisje dat je net zo’n leuke Floor op kantoor hebt als zij heeft!

pasta met spinaziesaus en walnoten

200 gram verse spinazie – 2 teentjes knoflook – 1 blokje groentebouillon – 10 walnoten – 100 ml room (of 50/50 melk/ room) – 25 gram Pecorino – olijfolie

Kraak de walnoten en verwijder de harde vliesjes. Zet een pan met water en een beetje zout op voor de pasta.

Verwarm een hapjespan met een klein scheutje olijfolie erin. Snijd de gepelde knoflook fijn en laat deze even glazig worden in de olijfolie. Doe het bouillonblokje erbij en roer los. Voeg dan de gewassen spinazie erbij en wok totdat de spinazie geslonken is.

Als het water voor de pasta kookt doe je er een beetje zout bij en kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de gewokte spinazie samen met 100 ml room/melk en 2/3 van de gepelde walnoten in de blender en maal tot een homogene saus. Als je koude room hebt gebruikt, verwarm de saus dan nog even terug in de pan.

Serveer de pasta met de spinaziesaus, strooi er de rest van de gepelde walnoten over en wat vers geraspte Pecorino. Aan tafel!

Ook weer net even anders zijn deze spinazie en daslook panbroodjes die je natuurlijk ook heel goed zonder daslook kunt maken. Voeg gewoon een lente-uitje toe!

spinazie en daslook panbroodjes
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *