Rabarber Champagne

rabarber champagne

Elk Meisje heeft haar eigen kernkwaliteit. Sommige zijn bijzonder, andere redelijk gewoon en sommige mensen worden er beroemd door. Maar de Meisjes niet. Deze Meisjes zijn namelijk geen Wim Hoff’s, hoewel ze sinds hun geboorte al vrij goed kunnen ademhalen. Maar dat vinden ze eigenlijk niet bijzonder genoeg om te vermelden.

Maar de Meisjes zijn wel heel erg goed in het bedenken (en drinken) van mooie en lekkere drankjes. En in het voorproeven van hun brouwsels. Want ja , íemand moet dat ook doen per slot van rekening. Daarom kunnen ze met trots deze prachtige roze rabarber champagne presenteren: goede bubbels en een fris-zoete afdronk. De Meisjes worden er dan wel niet beroemd mee, maar wel erg vrolijk van.

voor 3,5 liter Rabarber Champagne

5 stelen rabarber – 3,5 liter water – 1 citroen – 1 (bloed) sinaasappel – 400 gram suiker – 100 ml appelazijn (of witte balsamico) – 4 plastic flessen van 1 liter

Was de rabarber, citroen en sinaasappel. Snijd de citroen en sinaasappel met schil en al in dunne plakken. Snijd de rabarber in grove stukken. Doe deze samen met de azijn en suiker in een schone pan met de 3,5 liter water.

Zet de pan zonder deksel op een warme plek in je keuken. Zonder deksel voor de fermentatie. Laat dit 48 uur staan. Niet langer, want anders schijnt de rabarber de drank veel te zuur te maken en dat is zonde.

Na 48 uur giet je de vloeistof door een kaasdoek (of theedoek) door een vergiet en vang je de vloeistof op. Wij gebruikten schone plasticflessen en doppen om de rabarber champagne in te gieten.

Je kunt ook glazen flessen gebruiken. Houd er dan nog extra rekening mee dat er druk in de fles ontstaat door de gasvorming voor de bubbels. Giet de flessen daarom nooit helemaal vol en houd voldoende ruimte vrij want anders kunnen de glazen flessen exploderen. Na 2 dagen is de rabarber champagne drinkbaar!

En een extra gratis tip van het keukenMeisje: draai heel voorzichtig de dop van de fles en laat de druk geleidelijk ontsnappen. Het Meisje was hier niet op voorbereid en had een fontein aan champagne, een keuken die onder zat en de helft minder drank in haar flesje…

Nog meer mooi gefleurde Meisjes drankjes maken en drinken? Wat dacht je van deze paarse basilicum Gin Tonic?

paarse basilicum gin tonic
paarse basilicum gin tonic
pinterest

2 Reacties

 1. Liza

  De ingrediënten voor rabarberchampagne zijn niet vermeld of niet zichtbaar. Ik zou deze graag weten. Wat een leuk recept!

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   dank voor het compliment en de oplettendheid. De paragraaf met ingrediënten was weggevallen maar nu weer zichtbaar!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *