saffraan rijstballetjes met courgette en mozzarella

Saffraan rijstballetjes met courgette en mozzarella

De Meisjes bloggen nu al een poosje. Geheel naar eigen tevredenheid overigens. Ze genieten van hun eigen schrijfsels, van het op zoek gaan naar inspiratie en van zo nu en dan een complimentje over hun werk. Zelfs commentaar op hun schrijfstijl is prima. Dat wil in ieder geval zeggen dat iemand hun stukjes leest. En daar doen ze het ook voor. Het gaat best goed vinden ze zelf.

Oké, het grote publiek heeft de Meisjes nog niet ontdekt. Geen sponsorcontracten, geen goodiebags en ook geen fijne gefêteerde etentjes met andere bloggers. Wel zijn er andere ploeter-bloggers, die meestal iets van de Meisjes willen. Zo kregen ze een hele tijd geleden de uitnodiging of ze een blog wilden schrijven voor de mede-ploeteraar. Daar moesten de Meisjes dan wel een behoorlijke ‘onkostenvergoeding’ voor bétalen. De meisjes hebben vriendelijke bedankt.

Recentelijk ontvingen ze een bericht van andere orde: zou het niet enig zijn als als collega-ploeteraar een blog voor de meisje zou schrijven? Gratis! Een gezond, instagram-waardig, eiwitrijk en glutenvrij en superfoodisch recept. En ook nog lekker. Jullie begrijpen, daar heeft het keukenMeisje niemand voor nodig, voor een lekker recept. Misschien zou ze wat hulp kunnen gebruiken voor het eiwitrijke gedeelte enne.. instagram-waardig is misschien ook een dingetje. Maar het keukenMeisje is gewoon heel goed in lékkere recepten. En daar heeft ze er weer één van voor jullie: saffraan rijstballetjes met courgette en mozzarella. Kijk. Een culinaire, vegetarische en smakelijke bitterbal. Misschien niet de grootste hit op instagram, maar zeker wél bij je gasten!

voor ongeveer 25 saffraan rijstballetjes met courgette en mozzarella

olijfolie- 1 courgette, geraspt – 1 gesnipperde ui – 2 (groente)boullionblokjes – 1 zakje paellakruiden of saffraan – 1 theebeker risotto rijst (ongeveer 300 gram) – 1 theebeker witte wijn – 3 theebekers water – 1 bol goede mozzarella – peper en zout – maismeel – olie om te frituren

Fruit de gesnipperde ui met de geraspte courgette in de olijfolie. Voeg de rijst en het bouillonblokje toe en bak even mee en roer los. Giet de witte wijn erbij en roer totdat het grootste gedeelte van het vocht is opgenomen door de rijst. Doe dan het water erbij. Laat de rijst in ongeveer 15 minuten nét niet gaar worden. De korrels moeten nog een beetje bite houden. Laat de rijst volledig afkoelen.

Snij de mozzarella in kleine blokjes. Vul een diep bord met het maismeel. Bedek je hand met een beetje maismeel, leg daarop een dunne laag rijst met in het midden een blokje mozzarella. Vouw de rijst om de kaas heen en rol door het maismeel.

Frituur de rijst- bitterballetjes in 2 tot 3 minuten op 180 graden mooi goudgeel en gaar. Serveer ze meteen, dan trekt de mozzarella nog van die lekkere draden!

En de Meisjes hebben nog veel meer lekkere recepten met courgettes. Omdat elke tuinder nu eenmaal veel courgettes oogst. Wat dacht je van een salade caprese met gegrilde courgette? Of courgettebrood met limoen en parmezaan of gevulde courgettes met gele linzen en feta.

Heb je nou een magere courgette-oogst gehad dit jaar?  Lees dan eens dit blog over het kweken van courgettes.

paleo of niet: lekkere courgettefriet

paleo of niet: lekkere courgettefriet

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *