verveine cake met zwarte bessen

verveine cake met zwarte bessen

De Meisjes schrijven een boek. Dat roepen ze al de halve zomer. Misschien wel tot vervelends toe. Het is alleen zo dat het nogal hun agenda bepaalt: onderwerpen bedenken, foto’s maken van de tuin, het eten en de Meisjes zelf. Meerdere keren. En dan moeten ze nog aan het schrijven zelf beginnen. Ze vinden het nogal wat.

Eigenlijk zijn de Meisjes voortdurend in tweestrijd. Aan de ene kant willen ze graag iedereen laten weten waar ze mee bezig zijn. Ze blijven natuurlijk Meisjes en houden best van een beetje aandacht. Aan de andere kant voelt het alsof ze het motto: ‘wij van de Meisjes adviseren de Meisjes..’ ineens heel hoog hebben zitten. Alsof ze bij het Ministerie van Zelf-felicitatie werken. Terwijl ze toch heel blij en trots zijn op waar ze mee bezig zijn.

En dan schrijven de Meisjes ineens niet alleen meer een boek, ze komen ook nog op TV. Ja, echt. Een poosje geleden schreven ze daar al een blog over. Want niet alleen werden ze gefilmd, er kwam ook een beroemde kok naar hun moestuin. Een kok die gevoerd moest worden. 

Het Meisje serveerde haar verveine met zwarte bessen cake en de kok barstte uit in allerlei superlatieven. Het was de beste cake die hij ooit had gegeten. Wil je het Meisje zien blozen? Kijk dan naar de uitzending.

De Meisje zijn op donderdag 3 september om 18.45 te zien op NPO 2. Naderhand is de uitzending terug te kijken via www.binnenstebuiten.kro-ncrv.nl De Meisjes geven toe dat ze het een beetje spannend vinden. Spannend, maar toch vooral leuk. Ze gaan in ieder geval samen kijken. Want samen kunnen ze de wereld aan. Dus ook een Tv uitzending.

Verveine cake met zwarte bessen

200 gram boter – 200 gram suiker – 4 eieren – snufje zout – 180 gram zelfrijzend bakmeel – zest van 1 citroenschil – 4 eetlepels fijngehakte verbena blaadjes – 150 gram zwarte bessen

Klop de boter en suiker wit en romig in een kom. Voeg dan de eieren een voor een toe. Pas wanneer het ene ei volledig is opgenomen voeg je de volgende toe. Wanneer alle eieren zijn opgenomen voeg je het zout en het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.

Doe de bessen in een schaaltje en voeg er een eetlepel bloem aan toe, roer dat door de bessen heen zodat die bedekt zijn met een dun laagje bloem. Dit zorgt ervoor dat ze zo min mogelijk naar beneden zakken. Spatel de fijngehakte verbena, de citroenzest en de bessen voorzichtig door het beslag.

Verdeel het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik. Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 170 graden gaar. Na het bakken laat je de cake afkoelen in de vorm voordat je de cake aansnijdt.

Wist je dat je ook super gemakkelijk ice tea kunt maken van je verveine uit de moestuin? Kijk eens op dt blog: ice tea van citroenverbena

ice tea van citroenverbena
pinterest

6 Reacties

  1. Leny

    Dag Meisjes, het ziet er goed uit. Maar wat bedoelen jullie nou? Verveine of verbena. Ik ken verveine als een soort munt. En verbena als een plant met paarse bloemen. Ook wel Ijzerhart genoemd. Groetjes Leny

    Reageren
    1. Reny

      Hallo Leny, wij bedoelen de Aloysia citriodora. In het Nederlands wordt deze plant citroenverbena genoemd. In Frankrijk noemt men dit verveine. Een naam die je bij ons ook steeds vaker hoort.
      De verbena die jij bedoelt is de verbena bonariensis. Deze plant heb je in de moestuin staan vanwege de enorme aantrekkingskracht op bijen en vlinders. Niet om van te eten of te drinken. Liefs, De Meisjes.

      Reageren
  2. Nini westveer ‘tHart

    Kan ik deze cake ook met blauwe bessen maken? Dank voor reactie en groet.

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      Hi Nini,

      maar natuurlijk kan dat!

      Liefs, de Meisjes

      Reageren
  3. Désirée Hoefnagel - de Lange

    Dag meisjes!
    Ik zou heel graag die cake willen maken!
    Wat betreft de Verveine is het me nog niet helemaal duidelijk:
    Ik heb gedroogde citroenverbena gekocht!
    Kan ik dat gebruiken? Moet ik het eerst koken om de blaadjes wat zachter te maken? Of wordt het vanzelf zachter bij het bakken?
    Of kan ik beter iets anders gebruiken?
    Hoe wordt de cake het lekkerst?
    Hoor graag!

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      tsja, wij maken de cake met verse verveine. Dat is het lekkerste. je kunt de cake eventueel ook met gedroogde bladeren maken, we zouden ze dan wel heel fijn maken. Maar eigenlijk is het gewoon even wachten tot je veeveine plant weer genoeg blad heeft.

      Liefs en succes!

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *