Vlierbloesem en Aardbeien yoghurtijs

aardbeien - vlierbloesem yoghurtijs

Het Meisje bekeek onlangs een indringende documentaire over nature versus nurture. Oftewel wat is bepalender: opvoeding of onze genen. Bijzonder interessant, ook omdat ze zelf twee keukenKinderen heeft. De vraag blijft natuurlijk welke nadelige sporen de opvoedkundige kwaliteiten van het Meisje achterlaat bij haar kroost. Of misschien moet ze het anders bekijken en is het júist haar liefdevolle aanpak die de genen corrigeert. 

Ze doet in ieder geval erg haar best om liefdevol te corrigeren. Zijn de keukenKids in het tussenuur naar de snackbar geweest? Dan corrigeert het Meisje ’ s avonds met meer groente. Hebben ze het extra (ja, extra) zwaar vanwege tentamens? Dan zorgt ze liefdevol voor een lekker hapje. Zo doet ze wat ze kan, op haar manier. Soms pakt het goed uit en soms ronduit slecht.

En soms is ze gewoonweg briljant. Bijvoorbeeld wanneer ze dit simpele vlierbloesem- en aardbeien yoghurtijs maakt. Willen ze geen ontbijt maar wel ijs? check. Geen zin in fruit? check. Zuivel uit de mode? Check. Aan die genen kan ze niets meer veranderen, maar liefdevol corrigeren zal ze!

Vlierbloesem en Aardbeien yoghurtijs

300 gram aardbeien – 150 gram Griekse of Turkse yoghurt – sap van een halve citroen – 50 milliliter vlierbloesem siroop – 1 theelepel vanille extract

Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Pureer de aardbeien dan fijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Zorg dat de aardbeien goed fijn zijn end at er geen stukjes achterblijven. Dat klinkt misschien leuk maar die stukjes fruit zijn bevroren een stuk minder lekker. Meng dan met de yoghurt, citroensap, vanille extract en de vlierbloesemsiroop. Proef even en misschien moet je wat extra siroop of suiker toevoegen.

Giet over in een plastic bakje wat je goed af kunt sluiten en laat in de vriezer ongeveer 5 uur opstijven. Als je tijd hebt kun je het ijs af en toe losrukken met een vork.

Serveer het vlierbloesem en aardbeien yoghurtijs met vers fruit en schenk er nog een scheutje vlierbloesemsiroop overheen. Wil je wat romiger ijs en geef je minder om de calorieën? Vervang dan (een gedeelte van ) de yoghurt voor mascarpone of slagroom.

Zelf vlierbloesemsiroop-maken ? Leuk en niet moeilijk!

Vlierbloesemsiroop maken
Vlierbloesemsiroop maken
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *