courgette-aardappeltaart met munt en parmezaan

courgette-aardappeltaart met munt en parmezaan

Het keukenMeisje woont dus in die multi-cultibuurt, zoals eerder genoemd. Als ze over de wekelijkse markt loopt met haar boodschappenkarretje op wieltjes, ja echt waar, ziet ze de meest kleurrijke en exotische producten voorbij komen. Ondertussen kent ze wel een heleboel producten die haar eerst totaal vreemd voorkwamen. Het is eigenlijk net alsof je in het buitenland de markt bezoekt: nieuwsgierig naar wat die groentes en ingemaakte vleessoorten nu zijn en hoe en waarvoor je ze gebruikt. Naast dat het er feestelijk en smakelijk uitziet bij sommige kramen is het ook behoorlijk handig. Want in steeds meer gerechten worden kruiden gebruikt die de standaard buurtsuper niet in het assortiment heeft. Het blijft in sommige gevallen zoeken: paradijszaad bijvoorbeeld had de Turk niet, noch de Toko of de Afrikaanse winkel. Gelukkig kwam daar de oer-Nederlandse ouderwetse grootgrutter weer om de hoek die het wél bleek te verkopen. Mooi toch. Nou heeft dit hele stukje over mult-culti kruiden helemaal geen connectie met het te behandelen recept voor courgette-aardappeltaart met munt en parmezaan. Het Meisje kwam er op omdat er munt zit in de taartbodem en hiermee hint naar de smaak van de Indiase keuken. Maar dat is het dan ook en niet meer dan dat: een hint. En een leuk stukje. Wil je nog een leuk stukje lezen en volgende jaar deze taart maken met je eigen gekweekte courgettes ? Het tuinMeisje weet precies hoe dat moet!

Dit heb je nodig voor deze simpele taart:

600 gram gekookte aardappel in plakjes – 400 gram courgette in plakjes – 100 gram bloem – 50 gram zachte roomboter – 2 el spa rood – 1,5 el gehakte verse munt – 0,5 el gehakte basilicum en peterselie – 150 gram geraspte parmezaan – paneermeel – zout en peper

Kneed bloem, water, gehakte kruiden, water en een snufje zout tot een deeg. Wikkel de bol in plastic folie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi een lage taartvorm met  wat paneermeel en leg er schuine plakjes courgette in. Bestrooi met parmezaan. Daarbovenop leg je de schijfjes aardappel wat wat peper en zout. Zit dit ongeveer 12 minuten ind e oven, de courgettes mogen best een beetje kleur krijgen. Eventueel kun je de vorm af en toe draaien zodat de groente gelijkmatig kleurt. Neem nu de vorm uit de oven.

Rol nu het deeg uit tot een ronde lap die over de aardappels past en druk aan de kanten een beetje naar binnen. Je mag geen aardappel of courgette meer zien! prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bak de taart verder af in 10-15 minuten. Als de taart gaar is neem je ‘m uit de oven en keert ‘m om op een groot bord. Bestrooi de taart daarna met een mengsel van de overgebleven parmezaanse kaas en de kruiden en zet nog even een minuutje of 2 terug in de oven zodat de kaas kan smelten.

Lekker met een glas droge witte wijn en een groene veldsla.

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *