aardpeer met knoflook, witte wijn en laurier

aardpeer met knoflook, witte wijn en laurier

Yes! De droge maand is voorbij. Drank, het mag weer. Ja, van ons mag het altijd hoor, maar in Januari ligt dat altijd een beetje gevoelig. Terwijl, doe niet zo moeilijk. Alles met mate en hou het leven leuk. En als je, eventueel tijdelijk, niet drinkt, even goede vrienden. Laat iedereen in z’n waarde, doe waar je je goed bij voelt en respecteer een ander standpunt. Dat is eigenlijk het motto van beide Meisjes.

Maar wellicht is dat een hele ouderwetse instelling. Net als ontbijten schijnt het, ook zo achterhaald kennelijk. Maakt het Meisje ontbijten eens leuk, lekker en snel, blijkt dat hele ontbijt een achterhaald gedoe te zijn. Ze loopt ook altijd achter de hypes aan. Heeft zij weer.

Gelukkig hebben de Meisjes het al jaren over hun geliefde aardperen. Geen hype, tenzij deze nog gehypet moet worden? Dan doen de Meisjes mee. Ze kunnen in ieder geval al een verzamelblog maken over aardperen: aardperen kweken en bewaren en daarbij hebben ze verschillende lekkere recepten in de aanbieding. Nu komt daar een nieuwe bij: een snelle schotel van aardpeer met knoflook, witte wijn en laurier. Heel erg smaakvol en toch zó gemaakt met weinig ingrediënten. Lekker eten, dat blijft toch altijd in de mode?! En is wijn nu een no-go voor je? Vervang het dan door een scheut witte wijnazijn. Iedereen blij. 

Aardpeer met knoflook, witte wijn en laurier

Bijgerecht voor 4 personen

600 gram aardperen – olijfolie – wat laurierblaadjes vers of gedroogd – 3 a 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd –  een flinke scheut droge witte wijn (of witte wijnazijn) – peper en zout

Als je aardperen uit de moestuin hebt – zoals de Meisjes- spoel dan eerst de aarde af. Schil ze met een dunschiller of een scherp mesje. Dit is het meeste werk! Snijd de aardperen in gelijke delen. 

Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie. Bak de aardperen op middelhoog vuur goudbruin. Draai het vuur nu wat lager en bak de fijngesneden knoflook even mee. Doe de laurierblaadjes in de pan, voeg een flinke scheut witte wijn toe en leg een deksel op de pan. Binnen 15 tot 20 minuten (afhankelijk van hoe groot je stukken aardperen zijn) zijn de aardperen gaar. Haal de deksel eraf en laat het resterende vocht nog even inbakken. 

Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en bestrooi met versgemalen peper en zout.

aardperen
aardperen
pinterest

2 Reacties

  1. Simone Brus

    Ben gek op aardpeer, bedankt voor dit recept.

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      eet smakelijk alvast!

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *