kruidige ontbijtmuffins met banaan en havermout

kruidige ontbijtmuffins met havermout en banaan

Plof! Daar lag het Meisje zomaar op haar rug. Op een druilerige dag, pats boem van de fiets gevallen. Ondanks dat ze dit jaar geen dry January had, en ook geen plannen in die richting voor February heeft, had deze val niets met alcohol van doen. 

Midden in het centrum van Amsterdam, op klaarlichte dag waren er enkele toeschouwers getuige van haar onhandige actie. Het had nog het meeste weg van een wheelie met verkeerde afloop. Omstanders schoten te hulp en hielpen het Meisje weer op de been. Verontschuldigend riep ze zeer overtuigend dat er niets aan de hand was. Geen pijn, geen kapotte panty, niets te zien, we gaan weer verder! Die modus.

Het was gewoon een gebrek aan concentratie. Denkt ze. Even net iets te snel willen zijn, een beetje gehaast de deur uit gelopen die ochtend. Zonder ontbijt. Zonder wat?? Ja, in deze meest fanatieke gezondheids-goeroe-maand had ze het gedurfd om haar ontbijt te skippen. Moet je natuurlijk nooit doen. Je leest hierboven wat er van kan komen.

Om een volgende val, of erger, te voorkomen heeft het Meisje nu een kant- en klaar ontbijtje gemaakt. Deze kruidige ontbijtmuffins met banaan en havermout zijn redelijk gezond, voedzaam en bijzonder lekker. Daarnaast binnen no-time gebakken en als je ze per stuk, of per 2, invriest, heb je elke dag een lekker ontbijtje on-the-go. Handig, lekker en wel zo veilig. 

Voor 10 tot 12 kleine kruidige ontbijtmuffins met banaan en havermout

90 gram zelfrijzend bakmeel – 1 theelepel baking soda – 1 theelepel vanille extract – 1,5 theelepel kaneel – 1 afgestreken theelepel gemalen kardemom – 1 afgestreken theelepel gemberpoeder – 40 gram bruine basterdsuiker – 50 gram havermout – snufje zout – 2 rijpe bananen – 90 ml melk – 1 ei – 30 ml zonnebloemolie 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Doe in een kom alle droge ingrediënten bij elkaar: bakmeel, baking soda, kaneel, kardemom en gemberpoeder, zout, suiker en de havermout. Roer dit even door elkaar.

Pureer in een andere kom de banaan (of prak deze met een vork fijn). Voeg dan de melk, olie, vanille extract en het ei toe en meng tot homogene massa. Spatel de droge ingrediënten hierdoor heen tot een goed gemengd beslag.

Bekleed je muffinvorm met papieren vormpjes. Als je die niet hebt, gebruik dan een vel bakpapier. Maak dat even nat onder de kraan, wring het uit en knip het in 6 gelijke delen. Bekleed daarmee de vormpjes. Vul ze voor ongeveer ¾ met het beslag en bak de kruidige ontbijtmuffins met banaan in 18 tot 20 minuten gaar. 

Op zoek naar mer ontbijt inspiratie? Wat denk je van deze Hazelnoot wortelpannenkoekjes?

hazelnoot wortelpannenkoekjes
hazelnoot wortelpannenkoekjes
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin