bananenchips van bakbananen maken

bananenchips van bakbananen maken

Ineens wist het Meisje het: ze was van de verkeerde kant. Ja, de Meisjes bestaan uit twee delen: de Moestuin en de Keuken. Terwijl het moestuinMeisje al snel 350 kilocalorieën per uur kan verbranden met werken in de tuin, kan het keukenMeisje hooguit spataderen kweken van het staan in de keuken. En dan heeft ze het nog niet eens over de calorieën die bij zo’n keukenbestaan horen. Bijkomende calorieën dus, niet de verbrande.

Het leven is niet eerlijk, verzucht ze tegen zichzelf. Meerdere malen heeft ze gewenst dat ze van nature een sportief type zou zijn die euforisch zou worden over een bord zilvervliesrijst met gestoomde groentes. Dat ze dolgelukkig zou worden van een glas kraanwater. En dat ze niet de dagen van de week zou aftellen tot het weekend, wanneer de wijn weer op tafel mag komen. Nee, het keukenMeisje is duidelijk van de verkeerde kant. De ongezonde kant.

Om toch een beetje een gezond evenwicht te creëren ging het Meisje bananenchips van bakbananen maken. Bakbananen zijn laag in koolhydraten, vergelijkbaar met zoete aardappelen. Gebakken in kokosolie kan geen enkele gezondheidsgoeroe iets tegen het nuttigen van deze snack hebben. Behalve misschien dat het Meisje er te weinig van gemaakt heeft.

RECEPT

Als snack voor 2 tot 3 personen

2 groene bakbananen – kokosolie – zout

Bereiden: Ongeveer 10 minuten

Haal de uiteinden van de banaan eraf met een mesje. Schil de banaan in de lengte naar beneden. De schil is dik en stug, maar je ziet vanzelf wanneer je het vruchtvlees bereikt. Snijd de geschilde banaan met een kaasschaaf in lange, dunne plakken.  Verwarm een flinke hoeveelheid kokosolie in een pan of wok. Zorg dat je zeker 2 centimeter warme olie hebt zodat de plakken goed kunnen bakken.  Leg de lange plakken in de hete olie. Frituur ze tot ze knapperig en goudgeel zijn met een klein bruin randje aan de buitenkant. Laat de bananenchips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze direct met zout. Enjoy!

NB mocht je nu teveel chips hebben gemaakt…het zou kunnen.. dan kun je ze de volgende dag even opwarmen in de oven op 220 graden zodat ze weer nice & crispy worden!

Wij bestrooiden ze met zeezout, maar je kunt ook een keer tuinkruiden, chilikruiden of flavored salt gebruiken!

 

Lijkt dit je lekker? Kijk dan ook eens bij dit recept voor aubergine friet

aubergine frietjes met yoghurt-basilicimmayonaise

aubergine frietjes met yoghurt-basilicummayonaise

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *