fritto misto van voorjaarsgroente

fritto misto van voorjaarsgroente

Normaal is het keukenMeisje niet zo van het kweken. Dat is meer voorbehouden aan het tuinMeisje. Nu is het niet zo dat ze helemaal niets kan kweken, dat keukenMeisje. Maar koester er vooral niet te hoge verwachtingen van. Want van al wat ze kweekt blijft het eindresultaat doorgaans bedroevend.

Zo startte de cavolo nero vorig jaar veelbelovend. Dat moeten die slijmerige, gluiperige slakkenbeesten ook gedacht hebben. Gezamenlijk hebben ze een Ddos aanval op de kool van het Meisje uitgevoerd. Tot alleen nog een zielige, aangevreten stengel restte. Met de volgende, met liefde gekweekte zaadjes uit het AH moestuintjes pakket liep het niet veel beter af. De paksoi wilde wel, maar had de elementen tegen. Misschien dat het Meisje in de moestuin wat minder nonchalant en wat meer gedienstig moet zijn? Niet zomaar aannemen dat de zaadjes het wel redden op eigen kracht. Iets meer pamperen. Misschien zelfs elke dag een liefdesverklaring voordragen? Recent onderzoek heeft aangetoond dat het helpt. Echt.

Maar ja, dat ziet het KeukenMeisje zich nog niet doen. Ze laat het kweken van groen maar weer over aan het tuinMeisje. Die is daar veel bedrevener in. Zelf is het keukenMeisje heel goed in het kweken van Diva’s. Bijzonder goed, al zegt ze het zelf. Het Divagedrag van de keukenKinderen straalt moeiteloos over op de keukenHond. Een kleine swiffer die het Divagedrag bijna geperfectioneerd heeft. Zo heeft ze haar eigen stoel aan tafel en slaapt ze het liefste met haar kop op een kussen. Ze eet van een vork (als het moet) en krijgt af en toe speciaal voor haar gebakken hondenkoekjes. En elke avond een bakje verse groenten met wat vlees.

Vaak super verse, biologische groenten uit de moestuin. Heerlijk. Maar Diva die ze is, de knapperige radijsjes van het keukenMeisje bliefte de hond niet. Niet erg, meer voor het Meisje zelf. Radijsjes op brood, radijsjes uit het vuistje. Maar weet je wel dat gefrituurde radijsjes ook super lekker zijn? Het keukenMeisje verwerkte ze in de fritto misto van voorjaarsgroente. Lekker met een snelle aioli op een zomerse dag. Glaasje wijn, lieve vrienden. Nee, het keukenMeisje is dan niet geboren als moestuinMeisje, maar voor het kweken van een gezellige, lekkere maaltijd heeft ze des te meer talent.

Fritto misto van voorjaarsgroente

gebruik alle groentes die je lekker vindt, zoals bijvoorbeeld paprika, radijs, worteltjes, courgette, bleekselderij, broccoli, asperges enzovoort!

Snij de groentes in ongeveer even grote stukken. Verwarm ondertussen de frituur naar 180 graden.

Maak een beslag van bloem, een puntje bakpoeder, een ei, peper en zout en bruiswater of bier. Maak het beslag niet te dun want het glijdt snel van de groentes af. Het Meisje gooit altijd maar wat bij elkaar maar ben je fan van afgepaste hoeveelheden hou dan ongeveer 250 gram bloem en 150 ml water/ bier aan.

Haal de stukjes groente door het beslag en frituur ze in de hete olie goudbrui. Zorg wel dat de groentes niet aan elkaar blijven plakken, dat is niet lekker.

Serveer met een snelle aioli door een goede, zure mayonaise met een teentje geperste knoflook, peper en zout en wat vers citroensap op te leuken.

Als je dan toch aan het frituren bent, maak dan vooral deze gevulde courgettebloemen eens. Hemels.

courgette in de tuin en in de keuken

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *