gegrilde courgette in witte balsamico

gegrilde courgette in witte balsamico

Het KeukenMeisje heeft weinig tuinervaring. Ze is er gewoonweg te lui voor. Een beetje zelfkennis brengt je best ver in het leven. Nou ja, het zorgt er in ieder geval voor dat je bepaalde dingen niet meer oppakt. Omdat de ervaring heeft uitgewezen dat het toch zinloos is. Het gaat een tijdje goed maar daarna komt de klad erin. Te moe, te ver, te heet, te druk.. etc. Het keukenMeisje moet dus een tuin aan huis hebben. Of een huis in de tuin, zeg maar. Iets wat licht in onderhoud is. Een tuin met veel zwarte aarde en her en der een petunia is dus niets voor het Meisje.

De moeder van het keukenMeisje heeft jaren en jaren een moestuin gehad, dus de bijbehorende werkzaamheden zijn het Meisje bekend. Hoewel, misschien heeft het Meisje haar luiigheid wel van haar moeder geërfd. In de moestuin van vroeger stonden voornamelijk bloemen. Eetbare bloemen zoals Oost-Indische kers of bloemen met een functie zoals valeriaan maar de meeste bloemen stonden er gewoon voor de sier. De moestuin van de moeder van het Meisje was eigenlijk een pluktuin. Een weelderige wilde bloementuin, ingepakt tussen keurig aangeharkte rijtjes groen.

In de zomer kreeg het Meisje altijd mooie veldboeketten met lupines, rozen, ridderspoor en andere bloemen uit de moestuin. Vandaar dat ze vindt dat er in de moestuin óók bloemen horen. Soms voor de sier, sommige voor de geur en weer andere om te eten. Zoals bijvoorbeeld de courgette bloemen. Vul ze eens met mozzarella en basilicum, heerlijk! Vanwege deze verslaving heeft het keukenMeisje elke zomer een paar potten met courgetteplanten. Niet om hele grote courgettes te kweken, maar om de bloemen. Onderhoudsvriendelijk en behapbaar qua werk. En regelmatig bloemen. Maar mocht ze nou een keer bevangen zijn wegens te druk, te warm, te ver of een andere afleiding, dan heeft ze courgettes. En wat doe je daarmee? Nou je maakt daar in ieder geval deze heerlijke gegrilde courgette in witte balsamico van. Een super bijgerecht voor bij de bbq of om een doordeweekse maaltijd op te fleuren.

gegrilde courgette in witte balsamico

courgettes- knoflook – witte balsamico – olijfolie – verse kruiden zoals bijvoorbeeld rozemarijn, salie en oregano

Was de courgettes en snijd ze met de kaasschaaf in dunne plakken. Zet een grillpan op het vuur en laat goed warm worden. Grille de plakken courgette. Wij gebruiken hierbij geen olie, daarvan gaat je huis stinken en het is niet nodig. Wij voegen de olie later toe! Hak ondertussen wat schone kruiden uit je tuin fijn en ook een paar gepelde teentjes knoflook. Als de courgettes gegrild zijn leg je een laagje in je (weck)pot, giet daar een scheutje witte balsamico en wat olie overheen, bestrooi met wat zout en een beetje gehakte kruiden en knoflook. Deze handeling herhaal je totdat je groentes op zijn! Bewaar luchtdicht in de koelkast.

Benieuwd hoe je die heerlijke courgettebloemen maakt?

courgette in de tuin en in de keuken

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *