gembersoep met prei

gembersoep met prei

Het meisje roept altijd dat ze nooit ziek is. Ze vindt duidelijk dat ze behoort tot het sterke geslacht. Niet zeuren, gewoon doorgaan. Ze neemt een paracetamolletje en in uitzonderlijk zware gevallen een klein glaasje cognac. Wat het ziek zijn dan weer bijna leuk maakt.

Maar natuurlijk klopt dat niet. Het Meisje betrapte zichzelf op de herinnering dat ze vorig jaar rond deze tijd ziek was. En goed ook. Wel twee weken sniffen, snotteren, moe en algehele misère. Maar geen corona. Dat zeker niet. Gewoon een ouderwets griepje en af en toe op zoek naar een kleine bevestiging dat ze hoewel ziek, toch best stoer was. 

Maar nu is ze wel ziek. En niet gewoon een griepje, ze heeft corona. Een test bevestigde dat laatste. Het was gelukkig de lightversie. Een lichte hoofdpijn, zware spieren en behoefte aan een powernapje waren de symptomen. Twee dagen geoorloofd Netflixen en daarna een beetje stoer doen dat ze zich verveelde. Ze voelde zich in ieder geval weer sterk genoeg om deze verse gembersoep met prei te maken. Echt voedsel om aan te sterken. Ook al valt het deze keer dan allemaal reuze mee.

Gembersoep met prei voor 4 personen

2 a 3 centimeter verse gember – 1 rode peper – 1 theelepel kurkuma – olijfolie – 200 ml kokosmelk – 1 liter water – 2 groentebouillonblokjes – 1 stengel citroengras – zeker 1 grote prei maar meer mag – 1 flinke teen knoflook – peper en zout – 100 gram volkoren ramen

Schil en rasp de gember. Pel de teen knoflook en rasp die ook fijn. Snij de prei in ringen, was goed en laat uitlekken. Snij de peper in ringetjes en verwijder de helft van de zaadjes. Snij de citroengras in grove stukken.

Verwarm in een ruime pan met dikke bodem een scheut olijfolie. Voeg de geraspte gember en de kurkuma toe samen met de stukken citroengras. Laat even warm worden. Voeg dan de knoflook , peper en de gesneden prei toe. Bak even aan. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg samen met het water en de kokosmelk toe. Laat tegen de kook aan komen en voeg dan de ramen toe. Je kunt deze gerust breken. Kook de ramen volgens de aanwijzing op de verpakking, ongeveer een minuut of 10 tot 15. Bestrooi de soep voor het serveren met fijngesnipperde peterselie, verse koriander of fijngesneden bosuitjes.

 Serveer met vers afgebakken platbrood of naan. Eventueel kun je de soep aanvullen met stukjes kipfilet en gesneden champignons. Bak deze dan even aan voordat je de prei toevoegt.

Ben je geïnspireerd en op zoek naar meer tips bij griep? De Meisjes weten raad.

tips bij griep
pinterest

2 Reacties

  1. carla weis

    Fijn dat je je weer beter voelt. Je bent wel stoer hoor!
    En de soepje ziet er lekker uit.

    groet van Carla Weis

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      Ha Carla,
      Dank je wel!

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *