perziktaart met gesuikerde salieblaadjes

perziktaart met gesuikerde salieblaadjes

Het Meisje ging op visite. Eigenlijk was het een beetje druk allemaal maar omdat ze aan FOMO (Fear Of Missing Out) lijdt kon ze natuurlijk geen ‘nee’ zeggen.

Haar beste beentje voorzettend vroeg ze of ze iets mee kon nemen. Hopend op een antwoord in de zin van: ‘jezelf’, of ‘nee, hoor, dat je komt is leuk genoeg!’. Maar wat was de respons? Toetje!! Ze werd dus geacht een dessert mee te nemen. Als trotse foodblogger kun je dan niet aankomen met een gekocht taartje natuurlijk. Maar je kunt je er wel gemakkelijk vanaf maken. Deze perziktaart met gesuikerde salieblaadjes schuif je binnen 15 minuten in de oven. Maximaal effect met minimale inspanning. Dat is nog eens slim van het Meisje niet?

Perziktaart met gesuikerde salieblaadjes (12 puntjes)

1 rol vers deeg uit het koelvers schap  – 4 perziken – 250 g mascarpone  – 60 g witte basterdsuiker  + 1 eetlepel  – 1 ei  – 1 tl vanille extract  – 1 el bloem – stuk of 10 (middel-)grote blaadjes salie – poedersuiker – 3 eetlepels sinaasappelsap of sinaasappellikeur

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en leg in de vorm. Prik met een vork ruim gaatjes in het deeg.

Klop nu de mascarpone los zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de 3 eetlepels sinaasappelsap of – likeur, de suiker, vanille extract, de bloem en het ei toe en mix tot een geheel. Bestrijk het deeg met het mascarpone mengsel en maak glad. Schil de perziken, halveer ze en ontdoe ze van de pit. Snijd ze in plakken en leg de plakken perzik in een waaiervorm op de mascarpone. Bestrooi het fruit met wat suiker. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar, tot het deeg goudgeel is en de perzik zacht is. Wanneer het deeg te snel donker kleurt verlaag de temperatuur van de oven iets of dek je de taart af met aluminiumfolie. 

Ondertussen doe je in een kommetje een paar flinke eetlepels poedersuiker. Doe daar een of twee druppels water bij (of eventueel met een druppel citroensap) en maak daar een papje van. Bestrijk de salieblaadjes ermee en laat de suiker opdrogen.

Wanneer de taart klaar is leg je de gesuikerde salieblaadjes op de perziktaart. Bestrooi voor het serveren met een beetje extra poedersuiker.

Tip: Maak je liever zelf je deegbodem? Kies dan voor zanddeeg of maak een bodem van biscuitjes. 

Meer salie?

Ben je op zoek naar meer fijne recepten met salie? Deze gefrituurde salie is ook echt magnifiek!

borrelplank met groente uit de moestuin gefrituurde salie
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *