snelle pan pizza met ricotta en voorjaarsgroentes

snelle pan pizza met ricotta en voorjaarsgroentes

Je zou het niet zeggen maar het bikini seizoen komt er weer aan. Echt, ineens is het zover. Dan schijnt de zon overmatig en willen we naar zee om te relaxen en te zonnen. En dan staat het meisje dus als een tekenfilmfiguur als een malle alles uit haar kledingkast te trekken. Op zoek naar een passende, flatterende bikini. Flatterende bikini’s bestaan alleen voor Bo Derek en andere filmsterren. Maar niet voor een keukenMeisje. En in deze coronatijden is het zelfs nog maar de vraag of de bikini’s nog passen, wat toch het minste zou zijn.

Dus, het Meisje moet afvallen. Een paar kilo minder zou echt niet misstaan. En 3 kilo moet te doen zijn toch? Hoewel de size-0 collega van het Meisje een appelflauwte kreeg bij het idee dat er 3 kilo af moesten. Heel eerlijk, 3 kilo klinkt in de oren van het Meisje als aanvaardbaar. Aanvaardbaar maar onmogelijk.

Want zodra het Meisje ‘ afvallen’ zegt, of zelfs maar denkt, vertalen haar hersenen dat naar “eten!! NU!”. Geen geweldige combinatie. Suiker, koolhydraten en vet vechten om de nummer 1 positie. Samen met 2 van de 3 P’s : pannenkoeken kan ze afslaan maar een lekkere pizza of echt goede patat… 

En dus is het tijd voor compromissen: een aanvaardbare en snelle pan pizza met ricotta en voorjaarsgroentes. Het klinkt lekker, redelijk gezond en het staat sneller op tafel dan de bezorgdienst bij je op de stoep staat. En ach, het is toch nog geen strandweer. De bikini-body kan wel even wachten.

Snelle pan pizza met ricotta en voorjaarsgroentes

Voor 4 pizze, ongeveer in 40 minuten op tafel

Voor de bodem: 375 zelfrijzend meel – 300 gram (Griekse) yoghurt – 1 theelepel bakpoeder – 1 eetlepel vers gehakte groene kruiden – 1 theelepel knoflookpoeder of 1 flinke teen geperste knoflook

Voor de topping: 150 gram ricotta – fijn geraspte schil van 1 citroen- 150 gram Buffalo mozzarella – 1 courgette – 100 gram aspergetips – olijfolie –peper en zout

Verwarm een grillpan met een drupje olijfolie, snij de onderkantjes van aspergetips af en grill de tips in ongeveer 10 minuten. In de tussentijd was je de courgette en snij je er met een grote dunschiller of een kaasschaaf dunne plakken van. Grill deze ook.

Maak ondertussen het deeg: kneed het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, kruiden, snufje zout en knoflookpoeder met de yoghurt tot een deeg. Verdeel in 4 gelijke stukken. Maak er platte ronde koeken van, gebruik hierbij eventueel een beetje extra bloem om te voorkomen dat het deeg aan je aanrecht blijft plakken.

Zet de grill van de oven vast aan. Verwarm een koekenpan en bak de pan pizza op gematigd vuur aan elke kant in 3-4 minuten bruin. Meng de ricotta met de fijn geraspte schil van de citroen en wat peper en zout. Bestrijk elke pan pizza met ricotta en verdeel er de groentes over. Als laatste beleg je ze met de plakken mozzarella. Zet de pizza’s even in de oven onder grill.

Heb je meer inspiratie nodig voor je courgette-oogst zo? Hou deze gegrilde courgette met Burrata dan in gedachten!

burrata met gegrilde courgette

pinterest

2 Reacties

 1. J. Middelhuis

  Lijkt me heerlijk. Wat kan ik i.p.v. zelfrijzend bakmeel gebruiken met spelt óf havenmeel? Groeten José

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Hi Jose,

   je kunt gewoon gist toevoegen.

   Liefs de Meisjes

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *