favorieten van de Meisjes: bath bombs maken

favorieten van de Meisjes: bath bombs maken

Deze zomer plaatsen we een herhaling van onze favoriete moestuintips en – recepten. Want wat goed is, blijft goed.

Deze keer in de favorieten van de Meisjes: je eigen bath bombs maken. Want de Meisjes kweken niet allen groen, ze zijn ook gek op bloemen. Die bloemen gebruikten ze deze keer om bath bombs te maken. Heerlijke, geurende bruisende bolletjes bloem voor in je bad. Verassend simpel om te maken op een zomerse druilerige dag.

om (4 kleine) bath bombs te maken heb je nodig:

100 gram zuiveringszout (of baking soda) – 40 gram citroenzuur – 30 druppels etherische olie (bijvoorbeeld lavendelolie of eucalyptus olie) – 2 eetlepels maizena – 3 eetlepels amandelolie (of bijvoorbeeld rozen olie, olijfolie of welke lichaamsolie je gebruikt) – een flinke eetlepel gedroogde bloemen, bijvoorbeeld lavendel of rozenblaadjes.

OPTIONEEL: je kunt siliconen (ijs) vormpjes gebruiken voor een bepaalde vorm. Het Meisje kocht bij een discountwinkel ijsblokjes bollen. Maar andere vormen kunnen natuurlijk ook. Zoals hartjes bijvoorbeeld, wat is er nou liever dan dat?

NB Citroenzuur heb je vast al in huis als je vlierbloesem siroop maakt. Je kunt het kopen bij de toko en de betere supermarkten! Door het citroenzuur gaan de badbollen bruisen.

Doe het zuiveringszout en de maizena bij elkaar en roer goed met door elkaar. Voeg dan de (amandel)olie en de etherische olie toe. Roer weer goed. Voeg dan de bloemen toe. Je kunt de bruisballen ook zonder de gedroogde bloemen maken, maar dan zien ze er gewoon niet zo leuk en Meisjesachtig uit. Als laatste voeg je het citroenzuur toe.

Je mengsel moet een beetje lijken op nat zand. Niet te nat. Is het te droog? Voeg dan een heel klein beetje extra olie toe. Dat kan ook rozenwater of oranjebloesemwater zijn. Maar wees voorzichtig met het water! Want voordat je het weet begint het bruisen al…. Is je mengsel te nat? Dan droogt je bruisbal niet goed op. Voeg dan een beetje extra maizena toe. Meng alles goed en verdeel dan in 4 gelijke porties. Als je geen vormpjes hebt maak je met je handen ronde ballen. Druk stevig aan en laat ze op een veilige plaats drogen. Heb je wel vormpjes? Vul ze dan en druk ze stevig aan. Laat een uurtje drogen voordat je ze uit de vormpjes verwijdert. Laat ze dan nog even verder drogen voordat je ze gebruikt, nog een uurtje of zo.

Het Meisje gebruikte de volgende combinaties:

 • lavendel olie, gedroogde lavendel
 • lavendel olie, gedroogde lavendel en gedroogde rozenblaadjes
 • lavendel olie, gedroogde rozenblaadjes en rozenwater
 • citroen olie, citroenrasp en een druppeltje vanille essence

Alles kan. Kortom, duik in je keuken- en badkamer kastjes en kijk wat je al in huis hebt!

Wil je meer verzorgingsproducten maken? Denk dan eens aan rozenscrum of bloemen bodybutter!

https://demeisjesvandemoestuin.nl/rozen-scrub-en-bloemen-bodybutter

rozenscrub en bloemen bodybutter
rozenscrub en bloemen bodybutter
pinterest

2 Reacties

 1. alexandra van schrevendijk

  Wat word ik toch steeds weer vrolijk van je inspirerende nieuws , rexepten en tippen. Dank&groet,

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Wat leuk om te horen, dank je wel !

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *