kerst vieren met de Meisjes, deel 1

kerst vieren met de Meisjes, deel 1

Kerst vieren met de Meisjes!  Zo, dat klinkt leuk toch? Zo’n openingszin zou visioenen moeten oproepen van gezelligheid en warmte. Lange tafels gedekt met volle ovenschalen en gevuld met gelach. Een avond waarop alle gerechten gelukt zijn, stressvrij! Een avond waarop de keukenkinderen niet óf half onderuitgezakt onder tafel hun snapchats zitten bij te werken óf tussen elke gang naar hun kamer sjezen om verder te youtuben. Dat je neef niet ineens aankondigt veganistisch te zijn geworden en ook geen knoflook lust. Een avond waarop je vader ook gewoon op de afgesproken tijd verschijnt en niet anderhalf uur later aan komt kuieren. Niet zo’n avond dus. Kerstavond moet een avond zijn zoals in een sprookje. Of de Coca-Cola reclame, dat kan ook. Harmonie ten top.

Helaas kunnen de Meisjes niet je familieleden beïnvloeden maar ze hebben wel een menu-suggestie voor je gemaakt. Gemakkelijk te bereiden en voor het grootste gedeelte al de dag ervoor klaar te maken. Zodat je op de dag zelf alleen maar de laatste dingen hoeft te doen. Dan hou je alle tijd over om er mooi en stressvrij bij te zitten. Wachtend op je vader die ook dit jaar weer op eigen tijd komt. Fijne kerstdagen!

Kerst vieren met de Meisjes, het menu:

Terwijl je op je vader wacht serveer je de overige gasten alvast een glaasje Christmas Sangria , ook alcohol-vrij te maken.

christmas sangria

Serveer bij het aperitief een lekker zoutje zoals deze simpele twisters met tijm en knoflook, eventueel een dag va te voren te maken maar bewaar ze luchtdicht en probeer ervan af te blijven! Lukt dat niet dan heb je binnen 10 minuten weer een nieuwe lading in de oven staan.

twisters met tijm en knoflook

Als voorgerecht kozen we voor portabella met magor en basilicum-munt pesto.

portabella met magor basilicum-munt pesto

Maak de courgette-spinaziesoep  met knoflook croutons een dagje eerder zodat je deze alleen hoeft op te warmen.

courgette-spinaziesoep met knoflookcroutons

Als hoofdgerecht kozen wij voor lam met gremolata van sinaasappel en rozemarijn

lam met gremolata van sinaasappel en rozemarijn

met als bijgerecht een gegratineerde pompoen en aardappelschotel

gegratineerde pompoen en aardappelschotel

Voor het dessert gaan we voor frambozenijs, lekker voor klein en groot en al wéken van te voren te maken mocht je willen.

frambozenijs als feestelijk dessert met kerstmis

Om de avond af te sluiten schenk je na de koffie een glaasje cranberrylikeur. En als de avond ondanks de input van de Meisjes er om vroeg, drink je er zelf twee!

cranberry likeur met mandarijn en limoen

cranberry likeur met mandarijn en limoen

pinterest

1 Reactie

  1. Leny Wortman

    Lekkere menusuggesties, jammer alleen van dat lam, want hier eten we vegetarisch, maar daar vind ik nog wel wat op. En het extra glaasje wijn ben ik ook wel voor in.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *